Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Μεξικό απειλεί να αποχωρήσει από τη NAFTA αν οι ΗΠΑ δεν προτείνουν επωφελή αναθεώρησή της

Το Μεξικό απειλεί να αποχωρήσει από τη NAFTA αν οι ΗΠΑ δεν προτείνουν επωφελή αναθεώρησή της
«Αν αυτό που προσφερθεί [από τις ΗΠΑ] δεν είναι κάτι καλό για το Μεξικό, το Μεξικό θα αποχωρήσει από τη NAFTA»
Το Μεξικό θα αποχωρήσει από τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου Βορείου Αμερικής NAFTA σε περίπτωση κατά την οποία η αναθεώρησή της την οποία επιδιώκει διακαώς ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος, Donald Trump, δεν υπηρετεί το συμφέρον της χώρας και δεν προσφέρει ωφέλειες και στις τρεις χώρες που τη συνυπογράφουν (ΗΠΑ, Καναδάς, Μεξικό).
«Αν αυτό που προσφερθεί [από τις ΗΠΑ] δεν είναι κάτι καλό για το Μεξικό, το Μεξικό θα αποχωρήσει από τη NAFTA», όπως ξεκαθάρισε σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 ο υπουργός Εξωτερικών, Luis Videgaray στην τηλεόραση του Bloomberg.
Ο Videgaray επεσήμανε, ότι συνεχίζει να ελπίζει πως οι επικείμενες συνομιλίες περί της αναθεώρησης της NAFTA θα διεξαχθούν σε εποικοδομητικό κλίμα και ότι οι τρεις χώρες θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή αναθεώρηση της NAFTA που να τις ωφελεί όλες.
Μεταξύ των επιδιώξεων του Trump για τη NAFTA φαίνεται να είναι η αύξηση του ποσοστού των μερών ενός προϊοντος (π.χ. ένα αυτοκίνητο) τα οποία να κατασκευάζονται στις τρεις χώρες της συμφωνίας - 62% σήμερα - για να επιτρέπεται η αδασμολόγητη διακίνησή του διασυνοριακά μεταξύ τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης