Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτική ήττα του D. Trump - Αποσύρεται το νομοσχέδιο για την υγεία

Πολιτική ήττα του D. Trump - Αποσύρεται το νομοσχέδιο για την υγεία
Ο D. Trump διάταξε την απόσυρση του νομοσχεδίου, καθώς δεν επρόκειτο να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου 
Την πρώτη μεγάλη πολιτική ήττα, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, γεύτηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου, ο Donald Trump, καθώς το νομοσχέδιο που πρότεινε για την κατάργηση του Obamacare και τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας αποσύρθηκε.
Συγκεκριμένα, ο Paul Ryan ενημέρωση τον Αμερικανό πρόεδρο ότι το νομοσχέδιό του για την υγεία δεν απολαμβάνει τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο και, ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να εγκριθεί.
Μετά την ενημέρωση αυτή, ο Trump διάταξε την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Σημειώνεται πως ο Trump εξελέγη ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και πως το Ρεπουμπλικανικό κόμμα κατέχει την πλειοψηφία στο Κογκρέσο.
Θα έλεγε κανείς ότι, πέρα από προσωπική ήττα, ο Trump καλείται να διαχειριστεί και μία εσωκομματική κρίση, καθώς δεν κατάφερε να πείσει τους «δικούς του» ανθρώπους για το νομοσχέδιο που πρότεινε.
Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι, πέραν της εμπιστοσύνης των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, η πρόταση του Trump δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τη λαϊκή εμπιστοσύνη.
Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Quinnipiac, μόλις το 17% των ερωτηθέντων, μία απογοητευτική επίδοση για την κυβέρνηση του Donald Trump, εγκρίνει το νέο AHCA (American Health Care Act) των Ρεπουμπλικάνων!
Την ίδια στιγμή, το 56% τάσσεται σαφέστατα κατά του σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης.
Μάλιστα, το 46% των Αμερικανών δηλώσει πως ίσως δεν ξαναψηφίσει τον ίδιο βουλευτή, αν αυτός ψηφίσει για αντικατάσταση του Obamacare, με το 19% να βρίσκεται σε αντίθετο κλίμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης