Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Παγκόσμια Ώρα της Γης» σήμερα 25/3 στις 20:30 - Τα φώτα σβήνουν στέλνοντας μήνυμα για τον πλανήτη

«Παγκόσμια Ώρα της Γης» σήμερα 25/3 στις 20:30 - Τα φώτα σβήνουν στέλνοντας μήνυμα για τον πλανήτη
Εκτός από τους πολίτες, η Ακρόπολη και τα περισσότερα μνημεία του πλανήτη θα σβήσουν τα φώτα τους για 60 λεπτά συμμετέχοντας στην «Ωρα της Γης»
Πόλεις και μνημεία του κόσμου σε όλο τον κόσμο σβήνουν τα φώτα τους απόψε στις 20.30 ώρα Ελλάδος, μετέχοντας στο κίνημα «Μια ώρα για τον πλανήτη» που από το 2007 θυμίζει την ανάγκη ανάληψης δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Όπως είναι πλέον παράδοση, πολλά μνημεία θα σβήσουν τα φώτα τους για 60 λεπτά: Η Ακρόπολη, το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ στη Νέα Υόρκη, οι πυραμίδες στην Αίγυπτο, το Κρεμλίνο, η Όπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν και το βρετανικό κοινοβούλιο, το Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη και γέφυρες πάνω από τον Βόσπορο, ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ, ο πύργος Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και ο Πύργος της Πίζας, το ραδιομέγαρο της κινεζικής τηλεόρασης στο Πεκίνο.
Από την 1η «Ώρα της Γης» που είχε πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ, το ζήτημα του κλίματος σημείωσε πρόοδο, αλλά η επιτακτικότητα ανάληψης δράσης παραμένει πολύ μεγάλη, τονίζει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).
«Ξεκινήσαμε την Ώρα της Γης το 2007 να δείξουμε στους ηγέτες ότι οι πολίτες ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή. Αυτή η συμβολική στιγμή είναι σήμερα ένα παγκόσμιο κίνημα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον που υπενθυμίζει πόσο πολύ μετράει το βάρος των πολιτών», δήλωσε ο Σίνταρθ Ντας, διευθυντής της Earth Hour.
Σημειώνεται, ότι το 2016 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, σηματοδοτώντας το τρίτο συνεχόμενο ετήσιο ρεκόρ θερμότητας.
Ένα γεγονός πρωτοφανές από το 1880 που άρχισε η καταγραφή των θερμοκρασιών.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης