Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 53% των Αμερικανών δηλώνει για πρώτη φορά αντίθετο με τις γεωτρήσεις πετρελαίου στα ομοσπονδιακά εδάφη

Το 53% των Αμερικανών δηλώνει για πρώτη φορά αντίθετο με τις γεωτρήσεις πετρελαίου στα ομοσπονδιακά εδάφη
Δημοσκόπηση της Gallup δείχνει ότι η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ σημειώνει μεταστροφή
Οι περισσότεροι Αμερικανοί αντιτίθενται πλέον στις γεωτρήσεις για πετρέλαιο σε ομοσπονδιακά προστατευόμενες εκτάσεις, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ.
Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα, από όταν άρχισε να εξετάζει αυτό το ζήτημα.
Ειδικότερα, από τα 1.000 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα νωρίτερα αυτό το μήνα, το 53% δήλωσε αντίθεση στο να δοθούν ομοσπονδιακά εδάφη για εξερεύνηση πετρελαίου.
Πριν από πέντε χρόνια, αντιθέτως, το 65% των Αμερικανών υποστήριζε αυτήν την ιδέα.
Η δημοσκόπηση ανακοινώνεται την περίοδο που ο Πρόεδρος Donald Trump ενέκρινε τα σχέδια για τον αγωγό Keystone XL, έργο που έχει επικριθεί έντονα από περιβαλλοντικές ομάδες και ιθαγενείς της Αμερικής.
Ο αγωγός θα εκτείνεται σε 1450 χιλιόμετρα από τον Καναδά προς την ακτή του Τέξας και θα μεταφέρει 830.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα.
«Τα σχέδια Trump να επεκτείνει την εξερεύνηση της ενέργειας στα ομοσπονδιακά εδάφη ήταν ευθυγραμμισμένη με τη κοινή γνώμη των ΗΠΑ πριν από πέντε χρόνια, αλλά είναι εκτός συγχρονισμού με τη σημερινή γνώμη του κοινού», δήλωσε ο αναλυτής της Gallup Τζεφρευ Τζόουνς.
"Ωστόσο, οι πολιτικές του για την εξερεύνηση πετρελαίου είναι σύμφωνες με τις απόψεις σήμερα των Ρεπουμπλικάνων", πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης