Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lautenschlaeger: Η ΕΚΤ πρέπει να αλλάξει την πολιτική της λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού

Lautenschlaeger: Η ΕΚΤ πρέπει να αλλάξει την πολιτική της λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού
Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ε.Κ.Τ. εξέφρασε την ελπίδα το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να είναι έτοιμη για μία αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής, καθώς η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή έχει φτάσει τον στόχο (2%), υποστήριξε η Sabine Lautenschlaeger, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ε.Κ.Τ.
Μιλώντας στο CNBC, η κα Lautenschlaeger τόνισε ότι η τρέχουσα πολιτική νομισματικής χαλάρωσης είναι απαραίτητη με βάση τα τρέχοντα οικονομικά στοιχεία, ωστόσο οι αριθμοί αναμένεται να είναι σαφώς βελτιωμένοι στην επόμενη συνάντηση της Τράπεζας, τον Ιούνιο 2016.
Επισημαίνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2017 ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης άγγιξε το 2%, αν και ο διοικητής της Ε.Κ.Τ. Mario Draghi πιστεύει ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για μείωση ή ακόμα και διακοπή της ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Επίσης, η κα Lautenschlaeger εξέφρασε τις ελπίδες της το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Βασιλείας για τις τράπεζες να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.
Σε ό,τι αφορά στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ελεύθερες να αλλάξουν το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες, το «Dodd-Frank» όπως είναι ευρύτερα γνωστό.
«Αν θέλουν να αλλάξουν (η κυβέρνηση του Donald Trump) μια εθνική ρύθμιση η οποία δεν είναι δημοφιλής για το παγκόσμιο πλαίσιο, εμείς δεν μπορούμε να αναμειχθούμε.
Μερικά ζητήματα είναι εθνικά, όχι παγκόσμια», είπε όλο νόημα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης