Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΤΧΣ: Παραιτήθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Δ. Φραγγέτης - Επιβεβαίωση bankingnews.gr

tags :
ΤΧΣ: Παραιτήθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Δ. Φραγγέτης - Επιβεβαίωση bankingnews.gr
Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ορίζεται στον νόμο του ΤΧΣ Ν.3864/2010 άρθρο 4 παρ. 3, θα προτείνει νέο Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής
Την παραίτησή του υπέβαλε ο κ. Δημήτρης Φραγγέτης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ.
Ειδικότερα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε ότι η παραίτηση τίθεται σε ισχύ από τις 24 Απριλίου 2017.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ορίζεται στον νόμο του ΤΧΣ Ν.3864/2010 άρθρο 4 παρ. 3, θα προτείνει νέο Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Short list με Tourret και Στράτο για νέο CEO στο ΤΧΣ – Παραιτήθηκε ο Φραγκιέτης λόγω της κακής εικόνας του Ταμείου

Τα παράδοξα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συνεχίζονται καθώς συνέβησαν δύο γεγονότατα αξιοπερίεργα.
Μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων χθες 23 Μαρτίου του 2017 συνάχθηκε λίστα για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής η οποία εστάλη στον υπουργό οικονομικών.
Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται ο Tourret ο αναπληρωτής CEO του ΤΧΣ που έχει αυξημένες πιθανότητες για να εκλεγεί, ο Χ. Στράτος ο οποίος είχε κοπεί στο παρελθόν και είναι συγγενύς του Γ. Βαρουφάκη και ένα τρίτο πρόσωπο...
Οι αναφορές ότι από τις συνεντεύξεις πέρασε και ο Σπύρος Παντελιάς τον οποίο είχαμε αναφέρει ότι τον έκοψαν πρόσφατα.... δεν επιβεβαιώνεται.
Στην short list περιλαμβάνονται 3 προτάσεις προς το υπουργείο οικονομικών ώστε έως τις 28 ή 29 Μαρτίου να έχει επιλεγεί ο νέος CEO.
To πρώτο παράδοξο είναι ότι ο Στράτος ο οποίος στο παρελθόν είχε κοπεί ως υποψήφιος βρίσκεται πλέον στην short list και είναι υποψήφιος CEO με
Το δεύτερο παράδοξο είναι ότι ένας από τους ελάχιστους σοβαρούς του Ταμείου ο Δημήτρης Φραγκιέτης (ήταν μέλος και εκπροσωπούσε την ΤτΕ) υπέβαλλε την παραίτηση του καθώς ήταν απογοητευμένος από την εικόνα του ΤΧΣ.
Να σημειωθεί ότι ο Φραγκιέτης και πριν εβδομάδες είχε υποβάλλει την παραίτηση του αλλά η ΤτΕ του είχε ζητήσει να παραμείνει μέχρι να κλείσει η διοικητική εκκρεμότητα.

Τι ανέφερε πρόσφατα το bankingnews

Το παρασκήνιο

Στην short list πέρασαν
1)ο Στράτος ο οποίος είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ και έχει κοπεί ήδη δύο φορές
2)Ο Tourret ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος που έβαλε υποψηφιότητα για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου
3)Ο Δουμάνογλου ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος μέλος του selection panel δηλαδή μέχρι πρότινος αξιολογούσε στελέχη για το ΤΧΣ.
4)Η έκπληξη ήταν ότι έκοψαν τον Σπύρο Παντελιά στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος και παλαιότερα τραπεζών όπως Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Geniki bank και Emporiki bank.

To παρασκήνιο και τα θολά σημεία

Υπάρχει παρασκήνιο λοιπόν για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ.
Ποιο είναι αυτό;

1)Ο Tourret συμμετέχει για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και ενώ δικαιούται πως από εκλεγμένος αναπληρωτής CEO θα γίνει διευθύνων σύμβουλος;
Ο Tourret είχε διαδραματίσει ρόλο στην υπόθεση ανάδειξης διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς.
Συν τοις άλλοις ορισμένοι ξένοι… ξέρουν αυτοί… συναντιόντουσαν μυστικά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία για να καθορίσουν την έκβαση του CEO στην Πειραιώς.
Ο Tourret μπορεί να πει κανείς ότι ανήκει στην σφαίρα επιρροής του μηχανισμού του Paulson.

2)Ο Χ. Στράτος συμμετέχει στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ ως μέλος, ήταν αναπληρωτής CEO και το περίφημο selection panel αυτή η άψογη επιτροπή που έχει κόψει τους πάντες εγκρίνει να περάσει στην short list ο Στράτος… τον οποίο είχαν κόψει τις προηγούμενες φορές.
Δεν είναι παράξενο αυτό;
Επίσης δεν είναι παράξενο ότι ο Στράτος ανήκει στην σφαίρα επιρροής του μηχανισμού Paulson;

3)Ο Δουμάνογλου συμμετείχε παλαιότερα στο selection panel και ξαφνικά από κριτής των υποψηφίων CEO στο ΤΧΣ είναι υποψήφιος διευθύνων σύμβουλος.
Πως ο κριτής των CEO είναι υποψήφιος CEO είναι ένα μεγάλο ερώτημα.
Επίσης και ο Δουμάνογλου συμφωνούσε στην αύξηση του μισθού του διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ και πλέον ανέρχεται στα 270 χιλ ευρώ τον χρόνο.

4)Για ένα ακατανόητο λόγο έκοψαν τον Σπύρο Παντελιά – εάν και υπάρχει μια σαφής πρόθεση γιατί τον έκοψαν -.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης