Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Τέλος στα ιστορικά υψηλά της Wall - Στις 2.300 μονάδες θα κλείσει ο S&P το 2017, λόγω Trump

Goldman Sachs: Τέλος στα ιστορικά υψηλά της Wall - Στις 2.300 μονάδες θα κλείσει ο S&P το 2017, λόγω Trump
Η φορολογική ατζέντα του Ρεπουμπλικάνου θα εφαρμοστεί όχι πριν από τις αρχές του 2018
Με πτώση 2% από τα τρέχοντα επίπεδα, στις 2.300 μονάδες, θα κλείσει το έτος για τον δείκτη – βαρόμετρο S&P 500, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Η επικείμενη καθοδική πορεία στους δείκτες της Wall Street οφείλεται στην καθυστέρηση εφαρμογής των οικονομικών πολιτικών της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίες και οδήγησαν το «ράλι» μετά την εκλογή του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου 2016.
Όπως αναμένεται, η φορολογική ατζέντα (περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περικοπή του φορολογικού συντελεστή από το 35% στο 15% - 20%) του Ρεπουμπλικάνου θα εφαρμοστεί όχι πριν από τις αρχές του 2018, αφήνοντας έτσι τόση επενδυτές μόνο με την ελπίδα για το τρέχον έτος.
Επί αυτού, η Goldman Sachs έχει εκφράσει την άποψη πως ο συντελεστής θα μειωθεί εν τέλει στο 25%, με κάθε 5% περικοπής να μεταφράζει σε 6 ποσοστιαίες μονάδες ανόδου για τον S&P 500.
Βέβαια, σημειώνουν οι αναλυτές ης κολοσσιαίας τράπεζας, αρνητικά συνέβαλε στην ψυχολογία των επενδυτών και η πρόσφατη παταγώδης αποτυχία του κ. Trump να αντικαταστήσει το πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισης ACA ή «Obamacare», όπως είναι ευρύτερα γνωστό, με το AHCA (American Health Care Act) που πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι... 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης