Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Οι επενδύσεις της Fraport θα ενισχύσουν τον τουρισμό, τον κινητήριο κλάδο της ελληνικής οικονομίας

Κομισιόν: Οι επενδύσεις της Fraport θα ενισχύσουν τον τουρισμό, τον κινητήριο κλάδο της ελληνικής οικονομίας
Ο Επίτροπος Pierre Moscovici, υποστήριξε πως οι σύγχρονες υποδομές που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της Ελλάδας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τη σύναψη της συμφωνίας για δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (European Investment Bank, E.I.B.) προς τη Fraport, τη γερμανική εταιρεία που αγόρασε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας έναντι 1,2 δισ. ευρώ.
Όπως σημειώνει στη σχετική της ανακοίνωση η Κομισιόν, οι επενδύσεις της Fraport θα ενισχύσουν τον τουρισμό, τον κινητήριο κλάδο της ελληνικής οικονομίας ακόμα και σε περίοδο κρίσης.
Το δάνειο φτάνει τα 280,4 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της E.I.B., ο κ. Jonathan Taylor, οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν επιπλέον και νέες θέσεις εργασίας.
Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Pierre Moscovici, υποστήριξε πως οι σύγχρονες υποδομές που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι η μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. ευρώ για την Fraport Greece περιλαμβάνει μία κοινοπραξία κορυφαίων χρηματοδοτικών ιδρυμάτων.
Η κοινοπραξία των δανειστών περιλαμβάνει τις: Alpha Bank (284,7 εκατ. ευρώ), Black Sea Trade and Development Bank (62,5 εκατ. ευρώ) European Bank for Reconstruction and Development (186,7 εκατ. ευρώ), European Investment Bank (280,4 εκατ. Ευρώ), και International Finance Corporation (154,1 εκατ. ευρώ), μέλος του World Βank Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης