Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ευρωκοινοβούλιο αφήνει την «πόρτα» της Ε.Ε. ανοιχτή στους Βρετανούς με αντιστρεψιμότητα Brexit

Το Ευρωκοινοβούλιο αφήνει την «πόρτα» της Ε.Ε. ανοιχτή στους Βρετανούς με αντιστρεψιμότητα Brexit
Ένα από τα ζητήματα που φαίνεται να διχάζει τα κέντρα εξουσίας της Ε.Ε. αναφορικά με το ζήτημα της ενδεχόμενης αντιστροφής του Brexit, είναι και το αν αυτό θα απαιτούσε ομόφωνη απόφαση των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. ή μιας πλειοψηφίας αυτών
Χείρα συμφιλίωσης και αντιστροφής των ιστορικών εξελίξεων που δρομολόγησε το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 - το οποίο οδηγεί εκτός Ε.Ε. το Ηνωμένο Βασίλειο - ετοιμάζεται να τείνει προς τους Βρετανούς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Όπως γράφει σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το Κοινοβούλιο εργάζεται επί προσχεδίου ανακοινωθέντος που θα απαντά στην προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 29/3 ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε..
Επικαλούμενο έμπειρους ευρωβουλευτές, το Reuters επισημαίνει, ότι στην ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου θα τονίζεται, ότι το Λονδίνο θα μπορεί παρά ταύτα να ανασχέσει τη διαδικασία του Brexit - πριν την ολοκλήρωσή της, βεβαίως - υπό την προϋπόθεση ότι οι υπόλοιπες 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. θα συμφωνήσουν σε αυτό.
Αν και το σχετικό κείμενο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, η πρόθεση του Ευρωκοινοβουλίου φέρεται να είναι να ενισχύσει τη φωνή των Βρετανών που θέλουν να σταματήσουν τη διαδικασία του Brexit.
Η στάση των ευρωβουλευτών απέναντι στην «αντιστρεψιμότητα» του Brexit δεν συμφωνεί απαραίτητα με την προσέγγιση του ζητήματος από την Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τις μεγάλες χώρες της Ε.Ε..
Ένα από τα ζητήματα που φαίνεται να διχάζει τα κέντρα εξουσίας της Ε.Ε. αναφορικά με το ζήτημα της ενδεχόμενης αντιστροφής του Brexit, είναι και το αν αυτό θα απαιτούσε ομόφωνη απόφαση των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. ή μιας πλειοψηφίας αυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης