Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fischer (Fed): Δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων δολαρίου το 2017 είναι «περίπου όσες χρειάζονται»

Fischer (Fed): Δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων δολαρίου το 2017 είναι «περίπου όσες χρειάζονται»
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παρακολουθεί «εκ του σύνεγγυς» τις κατευθύνσεις της δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί η νέα αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump
Δύο ακόμα αυξήσεις των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ εντός του 2017 είναι «περίπου όσες χρειάζονται» ("about right"), όπως εκτίμησε σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Stanley Fischer.
Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο Fischer - κεντρικός τραπεζίτης του Ισραήλ την περίοδο 2005-2013 - επεσήμανε, ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παρακολουθεί «εκ του σύνεγγυς» τις κατευθύνσεις της δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump.
Ο ίδιος φάνηκε να προκρίνει ως «το λογικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε» μια συντηρητική στάση της Fed απέναντι στις εξαγγελθείσες δημοσιονομικές πρωτοβουλίες του Trump - π.χ. για μείωση φορολόγησης και πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 1 τρισ. δολαρίων - αντιδρώντας νομισματικά σε δεύτερο χρόνο, ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις.
Υπενθυμίζεται, ότι η Fed προχώρησε στις 15 Μαρτίου 2017 στην πρώτη αύξηση του βασικού παρεμβατικού της επιτοκίου (διατραπεζικό επιτόκιο δανεισμού μίας ημέρας μέσω Fed - federal funds rate) εντός του 2017, στο πεδίο 0,75% - 1,00%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης