Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Συρία και Gulen τα κύρια θέματα συζήτησης στη συνάντησή μας με τον Tillerson

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Συρία και Gulen τα κύρια θέματα συζήτησης στη συνάντησή μας με τον Tillerson
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικού τόνισε ότι το ζήτημα της πρόσφατης σύλληψης του στελέχους της Halkbank, Hakan Atilla, θα τεθεί επίσης επί τάπητος
Τόσο το συριακό ζήτημα, όσο και η έκδοση τους κληρικού Fethullah Gulen, θα αποτελέσουν τα βασικά θέματα συζήτησης κατά την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Rex Tillerson στην Τουρκία, όπως δήλωσε σήμερα (29/3) ο ομόλογός του, Mevlut Cavusoglu.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών έρχονται μόλις μία μέρα πριν από την επίσκεψη του Tillerson στην Άγκυρα, η οποία αποτελεί την πρώτη από πλευράς υψηλόβαθμου αμερικανικού αξιωματούχου της κυβέρνησης Trump.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, ο Cavusoglu ανέφερε ότι η συριακή κρίση και οι τρόποι επίλυσής της θα αποτελέσουν κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δωθεί και στο ζήτημα της έκδοσης του Gulen, την έκδοση του οποίου έχει ζητήσει επανειλημμένα η τουρκική κυβέρνηση.
Μάλιστα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ, ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση θα παρουσιαστεί περισσότερο συνεργάσιμη στο εν λόγω ζήτημα, καθώς και ότι η Άγκυρα έχει προσκομίσει νέα αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή του κληρικού.
Παράλληλα, ο Cavusoglu πρόσθεσε ότι η πρόσφατη σύλληψη του στελέχους της Halkbank, Hakan Atilla, από τις αμερικανικές αρχές στη Νέα Υόρκη θα τεθεί επίσης επί τάπητος, προκειμένου η Άγκυρα να ενημερωθεί εκτενέστερα για το ζήτημα.
Σημειώνεται ότι ο Atilla συνελήφθη με την κατηγορία της παραβίασης των κυρώσεων των ΗΠΑ προς το Ιράν, γεγονός που θα μπορούσε να επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης