Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στοπ» από την Κίνα στην νομισματική χαλάρωση – Δεν προχώρησε ούτε σήμερα 29/3 σε συναλλαγές ρέπος

«Στοπ» από την Κίνα στην νομισματική χαλάρωση – Δεν προχώρησε ούτε σήμερα 29/3 σε συναλλαγές ρέπος
Αυτό σημαίνει ότι δεν έκανε «ένεση» βραχυπρόθεσμης ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (Public Bank of China, PBoC) δεν προχώρησε ούτε σήμερα 29 Μαρτίου 2017 σε συναλλαγές ρέπος, αλλάζοντας έτσι σταδιακά την πολιτική νομισματικής χαλάρωσης που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες.
Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, είναι η 4η συνεχόμενη εργάσιμη ημέρα που η PBoC δεν έκανε ρέπος - δεν αγόρασε, δηλαδή, ομόλογα από τις τράπεζες με συμφωνία να τα πουλήσει ξανά στο μέλλον, κάτι που οδηγεί σε μείωση της ρευστότητας στην εγχώρια αγορά.
Αυτό σημαίνει ότι δεν έκανε «ένεση» βραχυπρόθεσμης ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, με συνέπεια μία απόσυρση μετρητών, καθώς σήμερα έληγαν ρέπος και απορροφήθηκαν 70 δισ. γουάν από την αγορά.
Όπως σημειώνει η PBoC, η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος είναι «σε ένα κατάλληλο επίπεδο», καθώς η κυβέρνηση συνέχιζε τις δημόσιες δαπάνες στο τέλος του μήνα.
Οι δημόσιες δαπάνες σημαίνουν ότι υπάρχει μεταφορά κρατικών εσόδων στις εμπορικές τράπεζες, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ρευστότητας.
Μία πρόσφατη έρευνα της κεντρικής τράπεζας έδειξε ότι το περίπου το 20,3% των τραπεζιτών, που συμμετείχαν σε αυτή, θεωρούσε «σχετικά σφιχτή» τη νομισματική πολιτική της από μόλις 5,7% στο τέταρτο τρίμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης