Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη δημιουργία ευέλικτων μορφών εταιρικής σχέσης με την Ε.Ε. προτείνει η Die Press, στη σκιά του Brexit

Τη δημιουργία ευέλικτων μορφών εταιρικής σχέσης με την Ε.Ε. προτείνει η Die Press, στη σκιά του Brexit
Μια καλή ιδέα θα ήταν να αναπτυχθεί ένα πολυεπίπεδο σύστημα, το όποιο θα προσφέρει διάφορους βαθμούς συμμετοχής στην ενιαία αγορά, από την πολύ περιορισμένη συμμετοχή στην πλήρη ένταξη
Τη δημιουργία ευέλικτων μορφών εταιρικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse, με κείμενο που δημοσιεύει σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου, στη σκιά της ενεργοποίησης του Άρθρου 50 για το Brexit.
Ειδικότερα, η Presse εκτιμά πως, ενόψει των διαπραγματεύσεων για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ε.Ε. θα πρέπει να βρει μια νέα μορφή συνεργασίας με χώρες όπως η Ελβετία, η Τουρκία ή ακόμα και η Ρωσία.
Η αυστριακή εφημερίδα διαπιστώνει πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit προσφέρουν μια καλή ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα νέο, διαφοροποιημένο σύστημα του συνεταιρίζεσθαι.
Η επέκταση της Ένωσης έχει ήδη φτάσει στα όριά της, εκτιμά η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί μια νέα, ευέλικτη μορφή της εταιρικής σχέσης που συνδέει αυτές τις γειτονικές χώρες με την ΕΕ, σύμφωνα με την ωριμότητά τους, την επιθυμία τους για συνεργασία και την επιρροή τους.
Μια καλή ιδέα θα ήταν να αναπτυχθεί ένα πολυεπίπεδο σύστημα, το όποιο θα προσφέρει διάφορους βαθμούς συμμετοχής στην ενιαία αγορά, από την πολύ περιορισμένη συμμετοχή στην πλήρη ένταξη.
Σε αυτό το σύστημα η οικονομική πλευρά της συνεισφοράς των μελών θα μπορούσε επίσης να βασίζεται σε μια αναλογική κλίμακα, σύμφωνα με την Presse.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης