Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXStreet: Μετά το Brexit, ο χρυσός βρίσκει στήριξη στις γαλλικές εκλογές και τον κίνδυνο του Frexit

FXStreet: Μετά το Brexit, ο χρυσός βρίσκει στήριξη στις γαλλικές εκλογές και τον κίνδυνο του Frexit
Όσο αυξάνεται η εκδήλωση στήριξης στη Le Pen, τόσο αυξάνεται και το άγχος αυτών που συμμετέχουν στην αγορά
Μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση - ένα πλήρως αναμενόμενο και αποτιμημένο στις αγορές γεγονός -, ο χρυσός βρίσκει πλέον στήριξη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και τον κίνδυνο του… Frexit που αυτές εγκυμονούν.
Σε ανάλυσή του το FXStreet αναφέρει πως, αν και οι αγορές δεν αντέδρασαν στη σημερινή ενεργοποίηση του Άρθρου 50, μια κακή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ε.Ε. θα είχε ως αποτέλεσμα αντίδραση.
Συγκεκριμένα, πέραν του ότι - σε αυτό το ενδεχόμενο - η στερλίνα θα κινηθεί πτωτικά, οι επενδυτές αναμένεται να στραφούν στο ασφαλές καταφύγιο που ονομάζεται χρυσός, οδηγώντας τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου υψηλότερα.
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και τον περασμένο Ιούνιο, μετά το ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μελλοντικό σενάριο, άμεσα εξαρτημένο από την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Τώρα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος μπαίνουν οι επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία, για την ανάδειξη νέου προέδρου.
Οι εκλογές στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έχουν λάβει ιδιαιτέρως σημαντικό πρόσημο, λόγω του κινδύνου που έχει ανακύψει.
Συγκεκριμένα, η Marine Le Pen - ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο - έχει καταστήσει γνωστή την πρόθεσή της να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης και να οργανώσει δημοψήφισμα για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όσο αυξάνεται η εκδήλωση στήριξης στη Le Pen, τόσο αυξάνεται και το άγχος αυτών που συμμετέχουν στην αγορά.
Δεδομένης αυτής της αβεβαιότητας, σημειώνει το FXStreet, ο χρυσός είναι πολύ πιθανό να εξακολουθήσει να στηρίζεται, ενόψει των εκλογών, λόγω της ιδιότητάς του ως ασφαλές επενδυτικά εμπόρευμα.
Στον αντίποδα, η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου ασκεί αντίθετες πιέσεις και υπονομεύει τις τιμές των πολύτιμων μετάλλων.
Εντούτοις, δεν έχει καταστήσει σαφές αν βλέπουμε μια υπεραγορασμένη υπερπήδηση του δολαρίου ή αν πρόκειται για μια επανάληψη της μακροχρόνιας ανοδικής τάσης του νομίσματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης