Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε τροχιά «απογείωσης» ο όμιλος Σαράντη - Ετοιμάζει εξαγορές και νέα επενδυτικά σχέδια

Σε τροχιά «απογείωσης» ο όμιλος Σαράντη - Ετοιμάζει εξαγορές και νέα επενδυτικά σχέδια
Ο κ. Ροζακέας δεν πιστεύει το νέο σχήμα του Σκλαβενίτη… «κάποιος θα μείνει με τον μουτζούρη»
Σε τροχιά «απογείωσης» βρίσκεται ο όμιλος Σαράντη, ο οποίος επιφυλάσσει θετικές εκπλήξεις για τους μετόχους και να περιμένουν εξαγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2017 όπως και νέα επενδυτικά πλάνα από το 2018 με το λανσάρισμα νέων προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Τα δύο ικανά στελέχη του ομίλου ο κ. Κώστας Ροζακέας CFO & Deputy CEO και η κυρία Ελένη Παππά Investor Relations Manager, μίλησαν στα μέλη τη Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών αναφέροντας ότι η οικονομική κρίση δεν τους «άγγιξε».
Ο κ. Κώστας Ροζακέας αποκάλυψε ότι ο όμιλος είναι σε συζητήσεις για εξαγορές εταιρειών και ισχυρών προϊόντων και ευελπιστεί να υπάρξει θετική κατάληξη. Όλα θα κριθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους και στην περίπτωση που θα υπάρξει συμφωνία, ο όμιλος Σαράντη θα αλλάξει άρδην την εικόνα του.
Η εταιρία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την πορτογαλική εταιρεία Sanae , για να βάλει κωδικούς του ομίλου Σαράντη στα ράφια της , η οποία να σημειωθεί ελέγχει το 52% της αγοράς.
Τα προϊόντα Noxzema θα παράγονται στο εργοστάσιο στην Ελλάδα από το 2018 και θα απαιτηθούν επενδύσεις συνολικού ύψους 7 με εκατ. ευρώ.
Το brand Noxzema εντάχθηκε στον όμιλο το 2015 και εμφανίζει αύξηση των πωλήσεων κατά 40% - 45% στην Ελλάδα και εμφανίζει ισχυρή ανάπτυξη στις υπόλοιπες αγορές.
Να σημειωθεί ότι σήμερα το εργοστάσιο στα Οινόφυτα είναι σε πλήρη απασχόληση καθώς εργάζονται και οι τρείς βάρδιες.
Ο πήχης για το 2017 ανεβαίνει πιο ψηλά με το τζίρο να ανέρχεται στα 353 εκατ. ευρώ ενισχυμένος κατά 7,3% και τα λειτουργικά κέρδη να ανέλθουν στα 39,59 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 11,2%.
Τη χρονιά που πέρασε τόσο η Ελλάδα, όσο και οι ξένες χώρες του Ομίλου παρουσίασαν αξιοσημείωτη άνοδο πωλήσεων της τάξης του 16,77% στα 119,76 εκ., απόδοση εντυπωσιακή συγκριτικά με την τάση του δείκτη του λιανικού εμπορίου.
Οι ξένες χώρες που αντιπροσωπεύουν 63,60% του συνόλου των πωλήσεων του Ομίλου, σημείωσαν άνοδο κατά 18,76% στα 209,26 εκατ. ευρώ από 176,20 εκατ. πέρυσι.

Το νέο σχήμα Υπεραγορές του ομίλου Σκλαβενίτη

Ο κ. Κώστας Ροζακέας εξέφρασε την άποψη ότι το νέο σχήμα που διαμορφώθηκε από τον όμιλο Σκλαβενίτη θα επαναφέρει το πραγματικό πρόβλημα στην αγορά, καθώς οι αλυσίδες σουπερ μάρκετ όπως κατά καταστήματα παραμένουν αριθμητικά τα ίδια όταν τα τελευταία οκτώ χρόνια χάθηκε το 25% του ΑΕΠ και το διαθέσιμο εισόδημα μειώθηκε ως 45%.
Ο ίδιος ανέφερε ότι κάποιος θα μείνει με τον «μουτζούρη» στο χέρι ενώ μέχρι πρόσφατα με την έξοδο από την αγορά του ομίλου Μαρινόπουλου είχε βρει μια ισορροπία.
Σήμερα θα αναζητηθεί μία νέα ισορροπία στην αγορά των σουπερ μάρκετ και πολύ πιθανόν να φέρει ανατροπές.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πιστεύει το νέο σχήμα και διευκρίνισε όμως ότι ο όμιλος έχει συνεργασία με τον Σκλαβενίτη και βρίσκεται πολύ κοντά στη οριστικοποίηση της εμπορικής συμφωνίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης