Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ειδική μονάδα προσέλκυσης επενδύσεων Brexit δημιούργησε η Πορτογαλία για την τόνωση της ανάπτυξης

Ειδική μονάδα προσέλκυσης επενδύσεων Brexit δημιούργησε η Πορτογαλία για την τόνωση της ανάπτυξης
Ο νέος οργανισμός «Portugal In»  θα έχει αποκλειστικό σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων από εταιρείες που προγραμματίζουν να αποχωρήσουν από τη Βρετανία, αλλά παράλληλα επιθυμούν να παραμείνουν στην Ε.Ε. και μετά το Brexit
Ειδική μονάδα προσέλκυσης επενδύσεων από επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της επικείμενης αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιούργησε η πορτογαλική κυβέρνηση, διαβλέποντας μια - έστω και προσωρινή - ευκαιρία τόνωσης των άμεσων ξένων επενδύσεων στην ιβηρική χώρα.
Σύμφωνα με την Πορτογαλίδα υπουργό, Maria Leitao Marques, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας ενέκρινε σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 τη δημιουργία ενός προσωρινού κρατικού φορέα με την ονομασία «Portugal In» - με διάρκεια μέχρι το τέλος του 2019, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το Brexit - που θα έχει αποκλειστικό σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων από εταιρείες που προγραμματίζουν να αποχωρήσουν από τη Βρετανία, αλλά παράλληλα επιθυμούν να παραμείνουν στην Ε.Ε. και μετά το Brexit.
Ως γνωστόν, η Πορτογαλία ολοκλήρωσε το μνημόνιο οικονομικής της διάσωσης το 2014 μετά από οξεία κρίση χρέους και τώρα επιχειρεί να προσελκύσει περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις ως αναπτυξιακό μέσο που θα της επιτρέψει να περιορίσει τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με την ικανότητά της να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος της σε περίπτωση νέας κρίσης.
Τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων, η νέα πορτογαλική μονάδα προσέλκυσης επενδύσεων Brexit «θα προάγει χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την Πορτογαλία, όπως το ανθρώπινο δυναμικό της και η γεω-οικονομική της θέση, για να διευρύνει την επιχειρηματική της δυναμικότητα και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης