Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανός ΥΠΕΞ: Όσο η Ρωσία δεν αλλάζει τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, οι κυρώσεις θα παραμένουν

Αμερικανός ΥΠΕΞ: Όσο η Ρωσία δεν αλλάζει τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, οι κυρώσεις θα παραμένουν
«Οι Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ υποστηρίζουν μία πού σταθερή Ουκρανία»
Όσοι ανέμεναν η φιλορωσική στάση του Donald Trump να επιφέρει και μία ελάφρυνση ή ακόμα και κατάργηση των αμερικανικών κυρώσεων προς τη Μόσχα, πλέον διαψεύδονται πανηγυρικά.
Όπως ξεκαθάρισε σήμερα, 31 Μαρτίου 2017, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, οι κυρώσεις της Δύσης έναντι των Ρώσων για την εισβολή στην Κριμαία το 2014, θα παραμείνουν.
Η μόνη κίνηση της Μόσχας που θα μπορούσε να αλλάξει το καθεστώς κυρώσεων, είναι η «αντιστροφή των δράσεών της» σχετικά με την Ουκρανία, σημείωσε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Exxon Mobil, υπονοώντας μία απόσυρση της Ρωσίας από την Κριμαία.
«Οι Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ υποστηρίζουν μία πολύ σταθερή Ουκρανία.
Όπως έχουμε επαναλάβει και σε κάθε συνάντηση μετά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τα κράτη του ΝΑΤΟ τάσσονται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.
Δεν δεχόμαστε και δεν θα δεχθούμε τις προσπάθειες της Ρωσίας να αλλάξει τα σύνορα της Ουκρανίας», δήλωσε ο κ. Tillerson, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, διαμηνύοντας πως η Διατλαντική Συμμαχία συνεχίζει να απαιτεί από τη Μόσχα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα του Μινσκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης