Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα 3/4 ο πρόεδρος της Αιγύπτου – Συνάντηση με Trump

ΗΠΑ: Στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα 3/4 ο πρόεδρος της Αιγύπτου – Συνάντηση με Trump
Στο Λευκό Οίκο θα βρεθεί στις 3 Απριλίου ο αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fattah el-Sisi
Στην Ουάσιγκτον θα βρίσκεται τη Δευτέρα 3 Απριλίου ο αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fattah el-Sisi, προκειμένου να συναντηθεί  με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, D. Trump.
Στο επίκεντρο της συνάντησης στο Λευκό Οίκο των δυο ηγετών αναμένεται να τεθεί το θέμα της καταπολέμησης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και το ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα.
Η επίσκεψη του Abdel Fattah el-Sisi, γίνεται μετά από μια τετραετία τεταμένων σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μόλις δυο δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ.
Υπενθυμίζεται ότι αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fattah el-Sisi, είχε δηλώσει μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ ότι προσδοκά «ο αμερικανός πρόεδρος έχει βαθιά κατανόηση του τι συμβαίνει στην περιοχή και στην Αίγυπτο συγκεκριμένα».
Πάντως, σύντομα αναμένεται να βρεθεί στο Λευκό Οίκο και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmud Abbas, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει οριστεί σχετική ημερομηνία.
Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος και η Ιορδανία είναι οι μοναδικές χώρες που ς έχουν υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης