Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Μεγάλος νικητής των προεδρικών εκλογών ο Aleksandar Vucic – Έλαβε το 55% των ψήφων

tags :
Σερβία: Μεγάλος νικητής των προεδρικών εκλογών ο Aleksandar Vucic – Έλαβε το 55% των ψήφων
Μια μεγάλη πλειοψηφία των Σέρβων έδειξε πως συμφωνεί με τη συνέχιση της ευρωπαϊκής μας πορείας είπε ο Vucic
Μεγάλος νικητής των προεδρικών εκλογών στη Σερβία αναδείχθηκε ο Aleksandar Vucic, ο οποίος με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων φέρεται να λαμβάνει κοντά στο 55%.
Οι αντίπαλοι του ακολουθούν με μεγάλη διαφορά, καθώς ο Sasa Jankovic συγκεντρώνει περίπου το 15% των ψήφων και η Ljubisa Preletacevic ακολουθεί με 9%.
Ο Vucic, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα του στα τέλη Μαΐου, τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας
Όπως είπε το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει πως οι πολίτες ψήφισαν υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας αλλά δεν γύρισαν την πλάτη στη Ρωσία και στην Κίνα.
«Για μένα είναι σημαντικό ότι αυτές οι εκλογές έδειξαν πως μια μεγάλη πλειοψηφία των Σέρβων συμφωνεί με τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας μας ενώ διατηρούμε στενές σχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία» υποστήριξε ο Vucic.
Οι πολιτικοί του αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι ο 47χρονος Vucic έχει μια τάση αυταρχισμού και ότι έχει αναλάβει τον έλεγχο των ΜΜΕ στη Σερβία από το 2012 προκειμένου να εδραιώσει την εξουσία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης