Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ. Εργασίας: Απολύτως ικανοποιητική η πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017

Υπ. Εργασίας: Απολύτως ικανοποιητική η πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017
Αναμένεται να προσεγγίσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ αναφέρει το υπουργείο Εργασίας
Την ικανοποίηση του για την πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017 διατυπώνει το υπ. Εργασίας, το οποίο εκτιμά ότι τα έσοδα αναμένεται να προσεγγίσουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Σε ανακοίνωση του το υπ. Εργασίας αναφέρει ότι «απολύτως ικανοποιητική κρίνεται η πορεία των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, σε πλήρη αντίθεση με το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα».
Βάσει της ανακοίνωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ, στις 29/3/2017, για το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2017, εμφανίζεται δημοσιονομικό πλεόνασμα 41 εκατ. ευρώ έναντι στόχου διμήνου για έλλειμμα 116 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχε προϋπολογιστεί.
«Συνυπολογίζοντας και τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που έλαβαν παρατάσεις για την καταβολή των εισφορών τους, ο προϋπολογισμός των δύο πρώτων μηνών του ΕΦΚΑ αναμένεται να εμφανίσει πλεόνασμα, που θα προσεγγίσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης