Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καμπάνα» πολλών δισ. ευρώ ετοιμάζει για τα McDonald’s η Κομισιόν, λόγω φοροδιαφυγής

«Καμπάνα» πολλών δισ. ευρώ ετοιμάζει για τα McDonald’s η Κομισιόν, λόγω φοροδιαφυγής
Η οριστική απόφαση των Βρυξελλών αναμένεται να είναι γνωστή πριν το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού
Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των McDonald’s για την αποφυγή πληρωμής φόρων έχει φτάσει στο τελευταίο στάδιό της, με τις εκτιμήσεις των περισσοτέρων να κάνουν λόγων για επικείμενο πρόστιμο δισεκατομμυρίων ευρώ στον αμερικανικό κολοσσό.
Η οριστική απόφαση των Βρυξελλών αναμένεται να είναι γνωστή πριν το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού.
Η υπόθεση υπάγεται στη γενικότερη «μάχη» της Κομισιόν κατά της φοροδιαφυγής, στο πλαίσιο της οποίας η Apple επιβαρύνθηκε με την επιστροφή 13,9 δισ. δολάρια προς το ιρλανδικό δημόσιο (σσ: όπου έχει την έδρα της και απολάμβανε ειδικό φορολογικό καθεστώς) το περασμένο έτος.
Από την πλευρά τους, τα McDonald’s έδρευαν στο Λουξεμβούργο, έναν από τους πιο δημοφιλείς «φορολογικούς παραδείσους», κάτι που τα έβαλε στο στόχαστρο της Ε.Ε.
Σε μία προσπάθεια να μετριάσει την αντίδραση της Κομισιόν, η πασίγνωστη πολυεθνική αποφάσισε στις 8 Δεκεμβρίου 2016 να μεταφέρει την παγκόσμια εκτός Η.Π.Α. φορολογική της έδρα, από το Λουξεμβούργο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η νέα εταιρεία συμμετοχών θα πληρώνει φόρο στη Βρετανία επί των εσόδων της από δικαιώματα εκμετάλλευσης σημάτων της που εισπράττει από όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται παγκοσμίως, εκτός αυτής των Η.Π.Α.
Σύμφωνα με την ίδια την McDonald's, επέλεξε το Ηνωμένο Βασίλειο για νέα φορολογική έδρα των εκτός Η.Π.Α. δραστηριοτήτων της, επειδή διαθέτει στο Λονδίνο «σημαντικό αριθμό προσωπικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης