Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος της ισπανικής Banco Popular μετά το σκάνδαλο ακάλυπτων NPLs

Παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος της ισπανικής Banco Popular μετά το σκάνδαλο ακάλυπτων NPLs
Σύμφωνα με τα ευρήματα εσωτερικού ελέγχου της PwC, οι προβλέψεις της Banco Popular υστερούν κατά 600 εκατ. ευρώ αυτών που θα έπρεπε να διαθέτει με βάση την πορεία εξόφλησης του χαρτοφυλακίου χορηγήσεών της
Σε παραίτηση οδηγείται ο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης προβληματικής ισπανικής τραπέζης Banco Popular, Pedro Larena, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εσωτερικού ελέγχου σε αυτήν, στον οποίο η τράπεζα βρέθηκε να έχει διενεργήσει ανεπαρκείς προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων για δάνεια που έχει χορηγήσει και βρίσκονται σε καθυστέρηση (NPLs).
Αυτό αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι βρετανικοί Financial Times (FT), σύμφωνα με τους οποίους η παραίτηση συμπίπτει με την ανακοίνωση σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 από την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών-λογιστών PricewaterhouseCoopers (PwC), ότι οι προβλέψεις που έχει διενεργήσει η Banco Popular υστερούν κατά 600 εκατ. ευρώ αυτών που θα έπρεπε να διαθέτει με βάση την πορεία εξόφλησης του χαρτοφυλακίου χορηγήσεών της.
Οι αρνητικές ειδήσεις για την τράπεζα οδήγησαν τη μετοχή της σε πτώση 9% στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης, ενώ επέδρασαν αρνητικά στον χρηματιστηριακό κλάδο πανευρωπαϊκά.
Σύμφωνα με τους FT, ένα μέρος του ελλείμματος προβλέψεων επισφαλών απαιτήσεων της τραπέζης φέρεται να αφορά σε πιστώσεις που χορηγήθηκαν σε πελάτες της για να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης που είχε εξαγγείλει τον Μάιο του 2016.
Όπως γνωστοποίησε σήμερα στις ισπανικές χρηματιστηριακές αρχές η τράπεζα, ο Larena ενημέρωσε τον πρόεδρο της τραπέζης, Emilio Saracho, ότι προτίθεται να παραιτηθεί για «αυστηρά προσωπικούς λόγους» και ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος μέχρι την αντικατάστασή του.
Επισημαίνεται, ότι η Banco Popular πραγματοποίησε ζημία 3,5 δισ. ευρώ στη χρήση του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης