Τελευταία Νέα
Οικονομία

Breidthardt (Κομισιόν) για επαφές Τσακαλώτου με Θεσμούς: Δεν επιβεβαιώνουμε προσωπικές συναντήσεις

Breidthardt (Κομισιόν) για επαφές Τσακαλώτου με Θεσμούς: Δεν επιβεβαιώνουμε προσωπικές συναντήσεις
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τις επαφές του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες 
Σιγήν ιχθύος τηρούν οι Βρυξέλλες σχετικά με τη σημερινή (4/4/2017) συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών.
«Δεν επιβεβαιώνουμε προσωπικές συναντήσεις.
Επαφές πραγματοποιούνται συνεχώς με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για ζητήματα οικονομίας, Annika Breidthardt.
Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Alexander Winterstein, επεσήμανε πως η επικοινωνία της Επιτροπής προς τους δημοσιογράφους οργανώνεται μόνο «με γνώμονα το συμφέρον των συνομιλίων» και όχι με βάση τις «φήμες».
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες επιτυχώς και εγκαίρως» τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Γιατί μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκης – Μετά το Πάσχα τα μέτρα προς ψήφιση

Μετά το Πάσχα, αναμένεται να έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στη συμφωνία Αθήνας – θεσμών.
Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός, καθώς κάθε προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να βάλει πολιτική "ομπρέλα" και να επιλύσει με πολιτικό τρόπο τα ζητήματα που αποτελούν "αγκάθια" στη διαπραγμάτευση πέφτει στο κενό.
Αυτός ήτανε και ο λόγος που σε μία ξαφνική απόφαση, οι τρεις υπουργοί, Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκης, μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες, έχοντας ενεργοποιήσει εκτάκτως το Brussels group για δεύτερη φορά.
Την απόφαση να αναχωρήσουν εκτάκτως οι τρεις υπουργοί αποκάλυψε το bankingnews.gr, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως εκεί θα δοθεί μία νέα πρόταση από την Αθήνα, που θα αποτελεί εισιτήριο για ένα καλό αποτέλεσμα στο επόμενο Eurogroup.
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως η επίτευξη staff level agreement δεν είναι ακόμα εφικτή, όμως με βάση και την διάθεση της Αθήνας να έρθει πιο κοντά στις προτάσεις των δανειστών, είναι εφικτό να επιστρέψουν στο Χίλτον τα τεχνικά κλιμάκια αμέσως μετά τη Μεγάλη εβδομάδα.
Εάν υπάρξει πρόοδος, θα υπάρξει και έκτακτο Eurogroup.
Σε ότι αφορά την προσπάθεια του πρωθυπουργού να επικοινωνήσει με τη γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, οι πληροφορίες αναφέρουν πως επικοινωνία υπήρξε, όχι όμως σε ανώτατο επίπεδο.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους και Έλληνες ανταποκριτές, είπε χαρακτηριστικά πως ο Αλέξης Τσίπρας και η Angela Merkel δε μίλησαν στο τηλέφωνο, προσθέτοντας πως αν κάτι τέτοιο συμβεί σε επίπεδο ηγετών, η καγκελαρία θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση.
Ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε και αυτός από την πλευρά του ότι η καγκελαρία παρέπεμψε για μία ακόμη φορά την Αθήνα στα τεχνικά κλιμάκια, καθώς σε εκείνο το επίπεδο τοποθετεί το Βερολίνο τη διαπραγμάτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης