Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Η παράδοση σημαντικών πετρελαϊκών έργων θα καθορίσει την πορεία της ενεργειακής αγοράς

Goldman Sachs: Η παράδοση σημαντικών πετρελαϊκών έργων θα καθορίσει την πορεία της ενεργειακής αγοράς
Η ερευνητική ομάδας της αμερικανικής τράπεζας σημειώνει ότι η χαμηλή μεταβολητότητα στις τιμές του πετρελαίου δεν ευνοεί τις μεγάλες εταιρείες
Στο γεγονός ότι τόσο η παράδοση μεγάλων έργων, όσο και η παραγωγή σχιστολιθικού αναμένεται να καθορίσουν την πορεία της ενεργειακής αγοράς κατά τη διετία 2018-19, αναφέρθηκε η Goldman Sachs, μέσω σχετικής έκθεσης που δημοσιοποίησε η ερευνητική ομάδα της αμερικανικής τράπεζας.
Συγκεκριμένα, μέσω της έκθεσης η οποία έχει τίτλο "Πετρέλαιο: Ψάχνοντας για υποτιμημένη ανθεκτικότητα ανάμεσα στη μεταβλητότητα των τιμών"¨, η Goldman Sachs τονίζει ότι η παράδοση σημαντικών έργων από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, καθώς και η αυξημένη παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά ξανά σε υπερορποσφορά κατά την επόμενη διετία.
"Τι δίλημμα του ΟΠΕΚ που αφορά τις χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο και το μειωμένο μερίδιο στην ενεργειακή αγορά, έρχεται επίσης να προστεθεί στο ήδη αβέβαιο περιβάλλον", σημειώνει μεταξύ άλλων η ερευνητική ομάδα της τράπεζας.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει ως "κλειδί" την προσαρμοστικότητα που θα εμφανίσουν οι μεγάλες εταιρείες μέσα σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον, ενώ παρουσίασε και τους τρεις βασικούς άξονες στους οποίους αναμένεται να επικεντρωθούν.
Αναλυτικότερα, οι τρεις κύριοι άξονες αποτελούνται από τη μεγαβλητότητα των ταμειακών ροών, τις ελεύθερες ταμειακές ροές καθώς και την παράδοση σημαντικών έργων, ξεχωρίζοντας μάλιστα στο πρώτο κομμάτι τις εταιρείες Total και Chevron.
"Η χαμηλή μεταβλητότητα στις τιμές έχει ανταμείψει την αγορά, αλλά όχι τις Μεγάλες Εταιρείες", καταλήγει η Goldman Sachs, η οποία ορίζει ως "Μεγάλες Εταιρείες" τις BP, Chevron, ExxonMobil, Shell, Total και Eni.
Να σημειώσουμε ότι κατά την τρέχουσα συνεδρίαση, το πετρέλαιο εμφανίζεται ενισχυμένο κατά περισσότερο από +0,35% με την τιμή του να βρίσκεται πάνω από φράγμα των 50 δολαρίων ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης