Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor’s: Αναβαθμίζεται σε «Β» η αξιολόγηση της Αργεντινής – Σταθερό το outlook

Standard and Poor’s: Αναβαθμίζεται σε «Β» η αξιολόγηση της Αργεντινής – Σταθερό το outlook
Ο S&P προβλέπει αναμένει η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για την εγχώρια οικονομία να διαμορφωθεί στο 20% μέσα στο 2017 
Σε «Β» από «Β-» αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής η Standard & Poor’s, διατηρώντας τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) σταθερές.
Επίσης, επιβεβαίωσε τη βαθμολογία «Β» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της λατινικής χώρας, ενώ αναβάθμισε την κλίμακα αξιολόγησης σε «raA+» από «raBBB».
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναφέρει πως η Αργεντινή έχει σημειώσει πρόοδο σε ότι αφορά στις μακροοικονομικές ανισορροπίες, ενώ έχει βελτιώσει και το εξασθενημένο θεσμικό πλαίσιο.
Ο S&P προβλέπει αναμένει η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για την εγχώρια οικονομία να διαμορφωθεί στο 20% μέσα στο 2017 (στο 15% το 2018), με την μεγέθυνση του ΑΕΠ να αγγίζει το 3%, χάρη στην ανάπτυξη της γεωργίας, της ενέργειας και των δημόσιων έργων.
Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ για το τρέχον έτος θα φτάσει τα 13.700 δολάρια την αμέσως επόμενη διετία, με το δημόσιο χρέος να αυξάνεται ωστόσο στο 57% του ΑΕΠ το 2019, από 42% το 2016.
Αναλυτικότερα:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης