Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν όψει συνάντησης Trump και Xi - Κέρδη 0,20% του Stoxx Europe 600

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν όψει συνάντησης Trump και Xi - Κέρδη 0,20% του Stoxx Europe 600
Τη δυναμικότερη άνοδο των μετοχικών αποτιμήσεων συνεχίζει να συγκρατεί η πολιτική αβεβαιότητα στην ίδια την Ευρώπη, τόσο λόγω του Brexit, όσο και λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών σε Γαλλία, Γερμανία, ενδεχομένως και Ιταλία
Μικρά κέρδη κατέγραψαν οι κύριοι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου 2017, με τους επενδυτές στη Γηραιά Ήπειρο να εστιάζουν στην κρίσιμη επερχόμενη συνάντηση του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping, στην οποία θα συζητηθούν κρίσιμα διμερή και διεθνή ζητήματα.
Παρά τα ημερήσια κέρδη, οι επενδυτές των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών φάνηκαν να προσεγγίζουν με επιφυλάξεις τη συνάντηση κορυφής, η οποία προκαλεί αβεβαιότητα, ιδιαίτερα μετά τη δήλωση του Trump, ότι «η συνάντηση θα είναι δύσκολη, καθώς δεν γίνεται να έχουμε [οι ΗΠΑ] πλέον γιγαντιαία εμπορικά ελλείμματα».
Τη δυναμικότερη άνοδο των μετοχικών αποτιμήσεων συνεχίζει να συγκρατεί η πολιτική αβεβαιότητα στην ίδια την Ευρώπη, τόσο λόγω του Brexit, όσο και λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών σε Γαλλία, Γερμανία, ενδεχομένως και Ιταλία.
Τελικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε κέρδη 0,20%, με τον Europe Dow να καταγράφει μεγαλύτερη άνοδο 0,42%.
Κέρδη 0,30% πραγματοποίησε ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του χρηματιστηρίου του Παρισίου - CAC 40 - με τον κύριο δείκτη του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης - DAX - να κερδίζει σήμερα το 0,21% της αξίας του.
Με οριακή άνοδο μόλις 0,07% έκλεισε ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να κερδίζει το 0,35% της αξίας του.
Ο δείκτης FTSE 100 του βρετανικού χρηματιστηρίου έκλεισε με ευμεγέθη άνοδο 0,54%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης