Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Την ερχόμενη Τρίτη 11/4 θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

ΟΗΕ: Την ερχόμενη Τρίτη 11/4 θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Σήμερα Τρίτη 5/4 το μεσημέρι, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επανάληψη των συνομιλιών του Κυπριακού στο άμεσο μέλλον
Την ερχόμενη Τρίτη 11 Απριλίου 2017 θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό ζήτημα που είχαν διακοπεί τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Espen Barth Eide.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επανέναρξη των συνομιλιών είναι αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στις Βρυξέλλες του γ.γ. του ΟΗΕ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Mustafa Akinci, αλλά και των χωριστών επαφών με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, με τους οποίους είχε το τελευταίο διάστημα ο ειδικός σύμβουλος του Antonio Guteres.
Σήμερα Τρίτη 5/4 το μεσημέρι, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επανάληψη των συνομιλιών στο άμεσο μέλλον.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Mustafa Akinci αποχώρησε από το τραπέζι των συνομιλιών για τη Κυπριακό, μετά την απόφαση της Βουλής για αναφορά στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης