Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν άνω του 1 τρισ. δολ. για έργα υποδομής - Μείωση και της γραφειοκρατίας

Trump: Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν άνω του 1 τρισ. δολ. για έργα υποδομής - Μείωση και της γραφειοκρατίας
Για πολλοστή φορά, ο Trump δεν παρείχε καμία λεπτομέρεια για το ακριβές κόστος του προγράμματος δημοσίων έργων που οραματίζεται, αλλά ούτε και για την πηγή χρηματοδότησής του
Περισσότερα από 1 τρισ. δολάρια πρόκειται να δαπανηθούν από τις ΗΠΑ για την επιδιόρθωση, αναβάθμιση και δημιουργία έργων υποδομών στη χώρα, όπως επεσήμανε σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου 2017 ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος, Donald Trump, επιστρέφοντας στην αντίστοιχη προεκλογική του εξαγγελία.
Αυτό που άλλαξε σήμερα, είναι ότι ο Trump υποσχέθηκε, παράλληλα με την εφαρμογή του κολοσσιαίου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που επιδιώκει για δρόμους, τούνελ, γέφυρες, νοσοκομεία, αεροδρόμια, υποδομές ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιών κ.α., να περιορίσει σημαντικά τη γραφειοκρατία που σχετίζεται με την έγκριση έργων υποδομής από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, σχεδιάζει να περιλάβει στο σχέδιό του μόνο δημόσια έργα τα οποία θα μπορούν να ξεκινήσουν εντός 90 ημερών (μετά την απλοποίηση των διαδικασιών που θα επιφέρει).
Για μία ακόμα φορά, ο Trump - με αφορμή συνάντησή του με 50 ηγέτες μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων στον Λευκό Οίκο - δεν παρείχε καμία λεπτομέρεια για το ακριβές κόστος του προγράμματος δημοσίων έργων που οραματίζεται, αλλά ούτε και για την πηγή χρηματοδότησής του.
Αυτό δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί με συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ, PPPs), με δεδομένο το τεράστιο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ.
Φαίνεται, ότι ο Trump θα στείλει τον Μάιο του 2017 προς έγκριση από το Κογκρέσο το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο όμως δεν θα είναι εύκολο να υπερψηφιστεί από τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία σε Βουλή και Γερουσία, που συνήθως διατηρεί μια συντηρητική στάση απέναντι σε δαπανηρά δημοσιονομικά σχέδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης