Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Standard and Poor’s: Στην χειρότερη κατηγορία ρίσκου την 10η, οι ελληνικές τράπεζες

Standard and Poor’s: Στην χειρότερη κατηγορία ρίσκου την 10η, οι ελληνικές τράπεζες
Ο Standard & Poor’s εκτιμά πως οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδος παραμένουν μέτριες για το 2017
Στην υψηλότερη βαθμίδα ρίσκου της κλίμακας Banking Industry Country Risk Assessment (BICRA) της Standard & Poor’s διατηρούνται οι ελληνικές τράπεζες, καθώς, όπως εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης, αντιμετωπίζουν υψηλότερους οικονομικούς κινδύνους σε σχέση με τις υπόλοιπες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η κλίμακα αξιολόγησης οριοθετείται μεταξύ του 1 πολύ χαμηλό ρίσκο έως 10 πολύ υψηλό ρίσκο.

Συγκεκριμένα ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής διαβάθμισης κατατάσσει τις ελληνικές τράπεζες στην κλίμακα 10, βαθμολογώντας τον κίνδυνο του τραπεζικού συστήματος (BICRA).
Στην ίδια βαθμίδα βρίσκονται οι τράπεζες στην Αίγυπτο  και στην Λευκορωσίας.
Ο Standard & Poor’s εκτιμά πως οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδος παραμένουν μέτριες για το 2017, ενώ την ίδια στιγμή οι προοπτικές ανάκαμψης θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την ομαλή ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης, την πολιτική σταθερότητα αλλά και την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος.
Ο Standard & Poor’s αναφέρει ότι ο κίνδυνος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι αυξημένος και λόγω των χαμηλών προοπτικών κερδοφορίας, ενώ αναμένει να συνεχιστεί η αυξημένη εξάρτηση από την χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος - ΕΚΤ και ELA -
Οι πρόσφατες εκροές καταθέσεων επιδρούν αρνητικά στην ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, αυξάνοντας το ρίσκο ρευστότητας.

(Πρώτη ενημέρωση 22:12, 5 Απριλίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης