Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Εφικτό να μπει φέτος τέλος στη λιτότητα – Ούτε εκλογές, ούτε καταστροφή, ούτε χρεοκοπία

Ζαχαριάδης: Εφικτό να μπει φέτος τέλος στη λιτότητα – Ούτε εκλογές, ούτε καταστροφή, ούτε χρεοκοπία
Ολοκληρώνοντας τη β’ αξιολόγηση, μπορούμε να έχουμε μια συμφωνία – πακέτο υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης
Την θέση ότι είναι εφικτό να μπει τέλος στη λιτότητα από φέτος εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις διατύπωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος υποστήριξε με κατηγορηματικό τρόπο πως η χώρα δεν πάει ούτε σε εκλογές ούτε σε χρεοκοπία.
«Το τέλος της λιτότητας φέτος είναι εφικτό, εάν συντρέξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Αλλά για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε σκληρή δουλειά, αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση, μεγαλύτερη αλληλεγγύη από την Ευρώπη και όχι χρονοκαθυστερήσεις, ήπιο πολιτικό κλίμα και από την αντιπολίτευση και να αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της πατρίδας κάποια στιγμή να βγούμε από τα μνημόνια και να χαλαρώσει η επιτροπεία.
Χρειάζεται επίσης απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη στην προσπάθεια που αυτές τις ημέρες και ώρες κάνει το οικονομικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός.
Αυτή η απόλυτη συσπείρωση και συστράτευση μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από τα μνημόνια, βελτίωση των οικονομικών δεικτών και σιγά-σιγά σε βελτίωση της καθημερινότητας και της κοινωνικής πραγματικότητας.
Είναι στοίχημα εθνικό» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος αναφερόμενος στην εξ εξελίξει διαπραγμάτευση και στις δηλώσεις περί προόδου, συνέστησε να «κρατάμε μικρό καλάθι».
«Πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες δηλώσεις.
Όλους αυτούς τους μήνες έχουμε ακούσει ότι είμαστε πολύ κοντά και μετά κάτι συμβαίνει.
Η πρόσφατη εμπειρία μας έχει διδάξει ότι καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι.
Πέρα από το tweet του Dijsselbloem περί μεγάλης προόδου, θα ήθελα να ακούσω τις δηλώσεις των καθ' ύλην αρμόδιων υπουργών» είπε ο κ.Ζαχαριάδης, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι στην Ευρώπη βλέπουν ότι η ελληνική πλευρά κάνει ότι μπορεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και σε επίπεδο πολιτικής πίεσης και σε επίπεδο σημαντικών υποχωρήσεων».
«Θα μπορέσουμε ολοκληρώνοντας τη δεύτερη αξιολόγηση να έχουμε μία συμφωνία-πακέτο.
Το τεχνικό μέρος που φαίνεται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το χρέος που είναι υπαρκτό διαρθρωτικό πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και η αντιμετώπισή του είναι αναγκαία για να βγούμε στις διεθνείς χρηματαγορές.
Αλλιώς η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τα μνημόνια, την επιτήρηση, τα συνεχή μέτρα» είπε ο κ.Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι  «σε κάθε περίπτωση η χώρα ούτε πάει σε εκλογές, ούτε καταστρέφεται, ούτε χρεοκοπεί».
«Μόνο η ελληνική αντιπολίτευση δεν βλέπει αυτή την προσπάθεια και ένα τμήμα των ελληνικών ΜΜΕ, που συνεχίζουν να φορτώνουν την ευθύνη στην ελληνική πλευρά.
Η ΝΔ ζητάει και εκλογές, να φύγουμε την Κυριακή να έρθουν αυτοί.
Πώς το βλέπουν, δεν θα διαπραγματεύονται καθόλου;
Θα κάνουν απευθείας ό,τι τους λένε;
Αν τους πει ο κ. Σόιμπλε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για 10 χρόνια θα κάνουν τόσα κι άλλα τόσα όπως λέει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ.Γεωργιάδης;» διερωτήθηκε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης