Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΒ: Αναγκαία η εφαρμογή μίας ψηφιακής ατζέντας για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας

ΣΕΒ: Αναγκαία η εφαρμογή μίας ψηφιακής ατζέντας για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας
Οι ψηφιακές τεχνολογίες ανοίγουν νέους ορίζοντες στην παραγωγική αλυσίδα και στην οικονομική λειτουργία σε όλους τους κλάδους της σύγχρονης οικονομίας
Νέα επιχειρηματικά μοντέλα δημιουργούν οι ψηφιακές τεχνολογίες και αλλάζουν σε βάθος τις διοικητικές δομές, επισημαίνει ο ΣΕΒ, που διοργανώνει Συνέδριο Ψηφιακής Στρατηγικής στις 11 και 12 Μαΐου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συζητηθεί η ψηφιακή πολιτική της Ελλάδας και θα προσδιοριστεί ο απαιτούμενος οδικός χάρτης και οι προϋποθέσεις, προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και να αναπτύξει ανταγωνιστική οικονομία.
Οι ψηφιακές τεχνολογίες ανοίγουν νέους ορίζοντες στην παραγωγική αλυσίδα και στην οικονομική λειτουργία σε όλους τους κλάδους της σύγχρονης οικονομίας.
«Η οικονομία σήμερα διεθνώς μετασχηματίζεται ταχύτατα ψηφιακά και δημιουργεί ένα νέο πρότυπο επιχειρηματικής ανάπτυξης με καθολική επίδραση στην οικονομική και κοινωνική οργάνωση.
Υπό το φως των εξελίξεων αυτών, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι η Ελλάδα καταλαμβάνοντας τις τελευταίες θέσεις σε όλους τους διεθνείς δείκτες μέτρησης της ψηφιακής ωριμότητας, παραμένει σήμερα ουραγός στην ψηφιακή οικονομία», αναφέρει ο ΣΕΒ.
«Όσο καθυστερεί η εφαρμογή μιας ψηφιακής ατζέντας για την Ελλάδα τόσο θα μειώνεται η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της χώρας, θα αποθαρρύνονται οι επενδύσεις και θα συνεχίζεται η απώλεια καλού έμψυχου δυναμικού στο εξωτερικό», προσθέτει.
Στο Συνέδριο Ψηφιακής Στρατηγικής θα συζητηθούν θέματα όπως:
•    Γιατί η Ελλάδα πρέπει τώρα να κάνει το ψηφιακό άλμα; • Πόσο προβλέπεται να αυξηθεί ο Εθνικός πλούτος αν εφαρμόσουμε ένα σετ καλών πρακτικών ψηφιακής πολιτικής στο κράτος και την οικονομία;
•    Πως θα γίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Ελληνική βιομηχανία και τις επιχειρήσεις;
•    Ποιες είναι οι αναδυόμενες ευκαιρίες και προκλήσεις για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και το Ελληνικό fintech;
•    Πώς μπορούμε να αλλάξουμε το κράτος με εργαλείο την ψηφιακή διακυβέρνηση;
•    Ποιες ψηφιακές δεξιότητες απαιτούνται όχι μόνο στις επιχειρήσεις αλλά και σε όλη την αλυσίδα αξίας;
Διακεκριμένοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές θα εξηγήσουν πως επιχειρήσεις, τράπεζες και δημόσιος τομέας θα πρέπει όχι μόνο να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες, αλλά κυρίως να μετασχηματίσουν την οργάνωση και το επιχειρηματικό τους μοντέλο, ώστε να λειτουργούν «έξυπνα», γρήγορα, ευέλικτα, αποδοτικά και κυρίως πελατοκεντρικά.  




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης