Κοινωνία

Παυλόπουλος: Τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης – Ταλαιπωρούνται από πείνα, φτώχεια και μελαγχολία

Παυλόπουλος: Τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης – Ταλαιπωρούνται από πείνα, φτώχεια και μελαγχολία
«Μπροστά σε αυτό το εθνικό δράμα ουδείς δικαιούται να παραμένει απαθής»
«Όσο οι επιπτώσεις της βαθιάς κρίσης που μαστίζει την χώρα μας γίνονται πιο ορατές, τόσο περισσότερο φαίνεται ποια είναι τα μεγαλύτερα θύματά της, τα παιδιά», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο του Ραδιομαραθώνιου της Unicef, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία και είναι αφιερωμένος «Σε κάθε παιδί που πεινάει – Δίπλα μας ή και μακριά μας».
«Το πιο επώδυνο συνίσταται στο ότι δεν είναι μόνον η φτώχεια και η πείνα που γίνονται πραγματικός εφιάλτης για πολλά παιδιά.
Είναι, επιπλέον, η αγωνία και η μελαγχολία που στερούν από αυτά τα παιδιά το σημαντικότερο όπλο για την κατάλληλη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους σε αυτή την τρυφερή ηλικία:
Δηλαδή την αισιοδοξία.
Μπροστά σε αυτό το εθνικό δράμα ουδείς δικαιούται να παραμένει απαθής.
Ούτε καν αρκεί η απλή έκφραση συμπάθειας και συμπόνοιας.
Καθένας οφείλει ν’ αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να το κάνει εμπράκτως.
Πρόκειται για πραγματικό εθνικό χρέος», δήλωσε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, δίνοντας και πάλι συγχαρητήρια στην Unicef, αυτή την φορά για την τεκμηριωμένη Έκθεση «Η κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2017 – Τα παιδιά της κρίσης». Ο Πρόεδρος έδωσε συγχαρητήρια και στην Ελληνική Ραδιοφωνία, η οποία μαζί με δεκάδες ραδιοσταθμούς σε όλη την χώρα οργανώνει και φέτος αυτόν τον Ραδιομαραθώνιο, αφιερωμένο «σε κάθε παιδί που πεινάει -δίπλα μας ή και μακριά μας».
«Γνωρίζοντας την ευαισθησία της Ελληνίδας και του Έλληνα καθώς και το γεγονός ότι η αλληλεγγύη είναι βασικό στοιχείο του εθνικού μας ψυχισμού, είμαι βέβαιος ότι η ανταπόκριση, και μάλιστα έμπρακτη, θα είναι καθολική.
Ευχαριστώ γιατί μου δώσατε την ευκαιρία ν’ απευθύνω αυτό το μήνυμα στο πλαίσιο του ραδιομαραθωνίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης