Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΣΕΒ: Στο χαμηλότερο επίπεδο 3,5 ετών «βυθίστηκε» τον Μάρτιο του 2017 η καταναλωτική εμπιστοσύνη

ΣΕΒ: Στο χαμηλότερο επίπεδο 3,5 ετών «βυθίστηκε» τον Μάρτιο του 2017 η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Η ελληνική αγορά φέρεται να τηρεί στάση αναμονής για τις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας, όσο αναβάλλεται η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του 3ου προγράμματος οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος
Σε χαμηλό 3,5 ετών υποχώρησε τον Μάρτιο του 2017 η καταναλωτική εμπιστοσύνη, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την οικονομία.
«Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε σαν λαός στην παρακμή. Μια εθνική στρατηγική ανάπτυξης πρέπει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος και όχι να διαιωνίζει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος», όπως αναφέρει επιτακτικά ο ΣΕΒ, επισημαίνοντας την ανάγκη για τήρηση 10 προτεραιοτήτων για την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης.
Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός, ότι ο ΣΕΒ διακρίνει βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών σε εξαγωγικούς κλάδους, όπως η βιομηχανία και ο τουρισμός, στο πλαίσιο της σταδιακής ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, η ελληνική αγορά τηρεί στάση αναμονής για τις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας, όσο αναβάλλεται η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος.
Για τον ΣΕΒ, εκατομμύρια απασχολούμενων επιδίδονται σε οικονομικές δραστηριότητες ιδιαίτερα χαμηλής προστιθέμενης αξίας και τώρα μια εκ των βασικών προκλήσεων της οικονομικής πολιτικής αποτελεί η ενίσχυση των περισσότερο δυναμικών κλάδων της οικονομίας με νέους πόρους τεχνολογίας, κεφαλαίου και εργασίας, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας.
«Καθώς ο κόσμος μπαίνει στη λεγόμενη 4η Βιομηχανική Επανάσταση, που θα αλλάξει άρδην τις σταθερές της εργασίας και της παραγωγής προς απρόβλεπτες εν πολλοίς κατευθύνσεις, απαιτείται μαζική επανεκπαίδευση και επανακατάρτιση του εργατικού δυναμικού και στροφή των επενδυτικών κεφαλαίων από καφετέριες σε δραστηριότητες υψηλής μεταποιητικής εξειδίκευσης και, ακόμη παραπέρα, σε δραστηριότητες τεχνητής νοημοσύνης», όπως αναφέρεται στο οικονομικό δελτίο του ΣΕΒ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης