Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αβεβαιότητα για Fed, ΕΚΤ - Κέρδη 0,13% του Stoxx Europe 600

Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αβεβαιότητα για Fed, ΕΚΤ - Κέρδη 0,13% του Stoxx Europe 600
Αξιόλογη άνοδο 1,12% πραγματοποίησε ο ισπανικός δείκτης IBEX 35, με τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,39%
Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι περισσότεροι βασικοί δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση πρακτικών της Federal Reserve, σύμφωνα με τα οποία η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τη συρρίκνωση του γιγαντιαίου ισολογισμού της - αξίας 4,5 τρισ. δολαρίων - εντός του 2017, δηλαδή τον περιορισμό του υπεράφθονου χρήματος σε κυκλοφορία.
Η αβεβαιότητα για το χρονισμό μιας τέτοιας κίνησης από την κεντρική τράπεζα της μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη - που θα επηρεάσει όλες τις διεθνείς αγορές, μέσω αλυσιδωτών αντιδράσεων - δείχνει να προκαλεί εκνευρισμό στους επενδυτές, οι οποίοι σήμερα άκουσαν επιπλέον τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ), Mario Draghi, να επισημαίνει την καταλληλότητα της νομισματικής πολιτικής στην ευρωζώνη και να αποκλείει το ενδεχόμενο αυξήσεων των επιτοκίων της στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,13% για να ανέλθει στις 380,60 μονάδες, ενώ ο Europe Dow κατέγραψε μικρά κέρδη 0,16%.
Οριακή άνοδο 0,11% παρουσίασε ο γερμανικός δείκτης DAX, με τον γαλλικό CAC 40 να κερδίζει το 0,58% της αξίας του και τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει ημερήσια κέρδη 0,22%.
Αξιόλογη άνοδο 1,12% πραγματοποίησε ο ισπανικός δείκτης IBEX 35, με τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,39%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης