Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεμανία: Αύξηση +2,2% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2017

Γεμανία: Αύξηση +2,2% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2017
Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2017, καθώς το εμπορικό ισοζύγιο με τον υπόλοιπο κόσμο αποδείχθηκε μεγαλύτερο απ' ότι αναμενόταν αρχικά, καταδεικνύοντας μία οικονομική ανάκαμψη της χώρας κατά το πρώτο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +2,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν πτώση της τάξεως του -0,3%.
Αναλυτικότερα, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά +0,9% από τον Ιανουάριο του 2017, ενώ η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο εκτινάχθηκε κατά +13,6% συντελώντας σε μεγάλο βαθμό στη συνολική άνοδο.
Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2016, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά +2,5%, λαμβάνοντας υπόψην και τις ημερολογιακές επιδράσεις.
Παράλληλα, οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,8% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά -1,6%, μετά την απότομη αύξηση που καταγράφηκε κατά τον Ιανουάριο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διαμορφωθεί στα 21 δισ. ευρώ, έναντι 18,9 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για μείωση του πλεονάσματος στα 18 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης