Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Άνοδος 0,13% του Stoxx Europe 600

Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Άνοδος 0,13% του Stoxx Europe 600
Εν μέσω της κλιμάκωσης των διεθνών γεωπολιτικών κινδύνων, οι επενδυτές φάνηκαν να προτιμούν τα παραδοσιακά «επενδυτικά καταφύγια» του ιαπωνικού γιέν και του χρυσού, που ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών
Mε περιορισμένα κέρδη έκλεισαν οι περισσότεροι κύριοι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, μετά την πραγματοποίηση του αιφνίδιου στρατιωτικού πλήγματος των ΗΠΑ με 59 πυραύλους cruise κατά συριακής αεροπορικής βάσης - η οποία κλιμακώνει την αμερικανική εμπλοκή στο συριακό πόλεμο - αλλά και μετά την ανακοίνωση απογοητευτικής βελτίωσης στην απασχόληση των ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2017.
Εν μέσω της κλιμάκωσης των διεθνών γεωπολιτικών κινδύνων, οι επενδυτές φάνηκαν να προτιμούν τα παραδοσιακά «επενδυτικά καταφύγια» του ιαπωνικού γιέν και του χρυσού, που ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.
Εκτός από την κατ' αρχήν συμφωνία στο Eurogroup για νέες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης της χώρας, το ενδιαφέρον των επενδυτών προσήλκυσε μεταξύ άλλων η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία τον Φεβρουάριο του 2017 στο χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξής της το τελευταίο εξάμηνο.
Τελικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο 0,13% - για να βελτιωθεί σε 381,26 μονάδες - με τον Europe Dow να υποχωρεί κατά 0,31%.
Μεταξύ των βασικών δεικτών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών πτώση (οριακή, κατά 0,05%) κατέγραψε μόνον ο γερμανικός DAX, με τον γαλλικό CAC 40 να κερδίζει 0,27% της αξίας του και τον ιταλικό FTSE MIB να παραμένει οριακά αμετάβλητος (+0,02%).
Μικρή άνοδο 0,10% παρουσίασε ο ισπανικός δείκτης IBEX 35, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε αξιόλογη ημερήσια άνοδο 0,63%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης