Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία στηρίζει τις αμερικανικές επιθέσεις στη Συρία - Τηλεφωνική επικοινωνία Yildirim με Pence

Η Τουρκία στηρίζει τις αμερικανικές επιθέσεις στη Συρία - Τηλεφωνική επικοινωνία Yildirim με Pence
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Pence εξέφρασε την ελπίδα οι δύο χώρες να συνεργαστούν στο μέλλον για τη Συρία
Μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία αναμένει η τουρκική κυβέρνηση, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binali Yildirim, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Mike Pence.
Όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο Yildirim, στη συνομιλία που είχε με τον Pence, ανέφερε πως τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ κατά συριακού στρατοπέδου της κυβέρνησης Assad (με αφορμή την επίθεση του στρατού με χημικά κατά ανταρτών, που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων αμάχων και παιδιών) ενεργοποίησε την ανθρωπότητα για όσα συμβαίνουν στη Συρία.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε μάλιστα να εκφράσει την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Συρία, συμπληρώνοντας πως πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί μια ασφαλής ζώνη στα βόρεια της χώρας, προκειμένου να ανακοπεί το ενδεχόμενο κύμα μετανάστευσης μετά τα τελευταία γεγονότα.
Ο Pence, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Yildirim και την τουρκική κυβέρνηση για τη στήριξη που προσφέρει στις ΗΠΑ, και εξέφρασε την ελπίδα οι δύο χώρες να συνεργαστούν στο μέλλον για τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης