Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ισχυρή έκρηξη σε εκκλησία Κοπτών στην Αλεξάνδρεια με τουλάχιστον 30 νεκρούς

Guardian: Ισχυρή έκρηξη σε εκκλησία Κοπτών στην Αλεξάνδρεια με τουλάχιστον 30 νεκρούς
Η επίθεση έγινε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η Κυριακάτικη λειτουργία
(Upd2) Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων απο την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα (9/4) σε εκκλησία Κοπτών Ορθοδόξων στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian οι νεκροί έχουν φτάσει τους 30 ενώ περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες.
Η επίθεση στην Αλεξάνδρεα είναι η δεύτερη σε μόλις 24 ώρες στην Αίγυπτο, καθώς σήμερα το πρωί περισσότεροι από 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση σε κοπτική εκκλησία στην πόλη Τάντα της Αιγύπτου.



Η επίθεση στην Αλεξάνδρεια έγινε στην είσοδο του καθεδρικού ναού του Αγίου Μάρκου την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η Κυριακάτικη λειτουργία.
Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η έκρηξη ήταν ισχυροί όμως δεν έχουν γινει ακόμη γνωστός ο αριθμός των θυμάτων.



Η επίθεση στην πόλη Τάντα, που βρίσκεται στο Δέλτα του Νείλου, σε απόσταση 120 χλμ. βόρεια του Καΐρου, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σε μια ημέρα που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα .
Ο Πάπας Φραγκίσκος που σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να επισκεφθεί την Αίγυπτο καταδίκασε τις επιθέσεις.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Καταδικάζει την επίθεση του Ελληνικό ΥΠΕΞ 

Σε απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατίας σε κάθε της έκφανση προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, δηλώνοντας συγκλονισμένο από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην Τάντα της Αιγύπτου.
Ακόμη, επισήμανε ότι «παρόμοια κρούσματα βάρβαρης και τυφλής βίας δεν πρόκειται να πλήξουν τον ανεκτικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της αιγυπτιακής κοινωνίας».
«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «στέκεται στο πλευρό της φίλης Αιγύπτου και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, στον αιγυπτιακό λαό και στην κυβέρνησή του».
(Πρώτη ενημέρωση Κυριακή 9 Απριλίου 2017 14:42)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης