Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Επιβράδυνση για τις καταναλωτικές δαπάνες, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2017

Μ. Βρετανία: Επιβράδυνση για τις καταναλωτικές δαπάνες, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2017
Ο Μάρτιος έρχεται να ολοκληρώσει το ασθενέστερο τρίμηνο από τα τέλη του 2013
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο τομέας των καταναλωτικών δαπανών στη Μεγάλη Βρετανία, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο του 2017, ολοκληρώνοντας το ασθενέστερο τρίμηνο των τελευταίων τριών ετών.
Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Καταναλωτικών Δαπανών ενισχύθηκε μόλις κατά +1% σε σχέση με τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος τον Φεβρουάριο του 2017 είχει διαμορφωθεί στο +1,3%.
Αυτό είχει ως αποτέλεσμα ο μέσος όρος του πρώτου τριμήνου να υποχωρήσει περαιτέρω στο +0,9%, έναντι +2,7% το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφοντας την ασθενέστερη άνοδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2013.
Μεταξύ των υποδεικτών του τομέα, η ισχυρότερη άνοδος καταγράφηκε στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο ενισχύθηκε κατά +8,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αντισταθμίζοντας την πτώση του -1,3% που καταγράφηκε στο διαπροσωπικό εμπόριο.
Παράλληλα, ορισμένοι από τους τομείς των καταναλωτικών δαπανών που είχαν αξιοσημείωτη ενίσχυση ήταν αυτός της αναψυχής και του πολιτισμού, ο οποίος διαμορφώθηκε στο +7,2% καθώς και ο τομέας ξενοδοχείων και εστιατορίων, στο +4%.
Υπενθυμίζουμε ότι καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω επιβράδυνση αποτελεί η απόφαση της χώρας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που έχει δημιουργήσει ανησυχίες μεταξύ των βρετανών καταναλωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης