Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ στην έκδοση νέων ομολόγων σε δολάρια το α’ 3μηνο 2017 - Σκεπτικοί οι επενδυτές για την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Ρεκόρ στην έκδοση νέων ομολόγων σε δολάρια το α’ 3μηνο 2017 - Σκεπτικοί οι επενδυτές για την ανάπτυξη των ΗΠΑ
Τα ομόλογα με βαθμολογία «σκουπίδι» (junk) ανέρχεται πλέον στα 79,6 δισ. δολάρια, ποσό διπλάσιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα...
Ρεκόρ στην αγορά νέων ομολόγων από Αμερικανούς επενδυτές σημειώθηκε του τρεις πρώτους μήνες του 2017, καθώς πλέον εμφανίζονται ιδιαίτερα σκεπτικοί στις προβλέψεις για επιτάχυνση της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic που παραθέτει η Wall Street Journal, το α’ 3μηνο 2017 εκδόθηκαν από τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις των αναδυόμενων αγορών ομόλογα συνολικού ύψους 178,5 δισ. δολαρίων, επίδοση που είναι η καλύτερη σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα των προηγούμενων ετών.
Μάλιστα, με βάση τα ίδια στοιχεία, τα ομόλογα με βαθμολογία «σκουπίδι» (junk) ανέρχεται πλέον στα 79,6 δισ. δολάρια, ποσό διπλάσιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Σε αντίθετο κλίμα, τα ομόλογα σε δολάρια με υψηλή βαθμολογία (σε επενδυτική βαθμίδα) φτάνουν τα 414,5 δισ. δολάρια, επίδοση επίσης ρεκόρ.
Η τρέχουσα συγκυρία χαρακτηρίζεται ως μία πολύ καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να καταφύγουν στην σιγουριά των ομολόγων, λόγω του ότι τα ιστορικά υψηλά στη Wall Street έστρεψαν την προσοχή των επενδυτών προς τις μετοχές, κάτι που οδήγησε σε αύξηση των αποδόσεων στην αγορά χρέους.
Βέβαια, πλέον παρατηρείται μία ελαφρά αντιστροφή του κλίματος...



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης