Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΣΕΕ: Στο 1 δισ. ευρώ οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων από το δώρο Πάσχα

ΕΣΕΕ: Στο 1 δισ. ευρώ οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων από το δώρο Πάσχα
«Το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα θα αποτελέσει για άλλη μια χρονιά την απαραίτητη τονωτική ένεση στην αδύναμη εσωτερική κατανάλωση»
Στα 990 εκατ. με 1 δισ. ευρώ υπολογίζεται το συνολικό ποσό που καταλογίζεται στις μισθοδοσίες των εργαζομένων από το δώρο Πάσχα, με τα 840 εκατ. ευρώ να μπαίνουν εν τέλει στις τσέπες τους, δίνοντας έτσι μία «ένεση» ρευστότητας στην αγορά.
«Το ελάχιστα φθηνότερο φετινό πασχαλινό τραπέζι κατά περίπου -3% αποτελεί ομολογουμένως μία ευχάριστη εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς τις επιβαρύνσεις της πραγματικής οικονομίας τόσο από τη μετάταξη βασικών αγαθών και την αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% όσο και από τη σταθερά ανοδική πορεία του επιπέδου των τιμών, αφού ο πληθωρισμός έχει επιστρέψει από τις αρχές του τρέχοντος έτους και τείνει πλέον να παγιωθεί.
Το ελληνικό εμπόριο, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες καλείται να λειτουργήσει και εν τέλει να επιβιώσει, καταδεικνύει για ακόμη μία φορά τις εσωτερικές του αντιστάσεις και τη δυναμική που το διακρίνει.
Ας προτιμήσουμε και φέτος τα ποιοτικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής και ας ελπίσουμε πως αυτή η συγκράτηση και η μικρή μείωση των τιμών, θα δώσει το έναυσμα για τη ψυχολογική ανάταση που τόσο πολύ χρειάζεται η εγχώρια αγορά.
Το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα θα αποτελέσει για άλλη μια χρονιά την απαραίτητη τονωτική ένεση στην αδύναμη εσωτερική κατανάλωση», δηλώνει σχετικά ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης.
Το συνολικό κόστος για τις επιχειρήσεις ανέρχεται στα 1,25 δισ. ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης