Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel: Οι βαλκανικές χώρες πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις αν θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ

Gabriel: Οι βαλκανικές χώρες πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις αν θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ
«Τα τραύματα του παρελθόντος εξακολουθούν να τροφοδοτούν εντάσεις στην περιοχή»
Οι βαλκανικές χώρες πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και να εργασθούν για να υπερβούν μακροχρόνιες διαιρέσεις, αν θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με όσα διαμήνυσε σήμερα, 12 Απριλίου 2017, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel.
«Θα διαβεβαιώσω τους συνομιλητές μου ότι ο δρόμος προς την Ε.Ε. παραμένει ανοικτός, αν επιλέξετε τις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο αντί για τη διαίρεση και τη στασιμότητα.
Τα τραύματα του παρελθόντος εξακολουθούν να τροφοδοτούν εντάσεις στην περιοχή, ωστόσο έχουν επίσης πραγματοποιηθεί αξιοσημείωτες πρόοδοι τα τελευταία χρόνια στα Δυτικά Βαλκάνια», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με ηγέτες στη Σερβία και στο Κόσοβο, κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα στην περιοχή ως υπουργός Εξωτερικών.
«Θέλουμε να υποστηρίξουμε τις χώρες στην περιοχή σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και καθώς κινούνται προς τη σταθερότητα και την ευημερία», τόνισε ο κ. Gabriel.
Σημειώνεται ότι ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης θα συναντηθεί σήμερα με τον σέρβο πρωθυπουργό, πριν ταξιδέψει στο Κόσοβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης