Τελευταία Νέα
Οικονομία

Την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων διεκδικεί η Ελλάδα, μετά το Brexit

Την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων διεκδικεί η Ελλάδα, μετά το Brexit
Ο ΣΦΕΕ, μετά και τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει πλήρως το εν λόγω αίτημα
Η Ελλάδα διεκδικεί την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicine Agency, ΕΜΑ) στο Λονδίνο μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.
Όπως έκανε γνωστό χθες, 11 Απριλίου 2017, σε φορείς, το επίσημο αίτημα αναμένεται να υποβληθεί στον πρόεδρο του Οργανισμού.
Ο ΣΦΕΕ, μετά και τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει πλήρως το εν λόγω αίτημα, καθώς η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει όλες τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων φέρει την κύρια ευθύνη για την προστασία και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της υγείας των ζώων, προβαίνοντας στην αξιολόγηση των φαρμάκων για ανθρώπινη και κτηνιατρική χρήση.
Είναι αρμόδιος, δηλαδή, για την επιστημονική αξιολόγηση αιτήσεων για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας στην ευρωπαϊκή αγορά φαρμακευτικών προϊόντων και διαδραματίζει επίσης, σημαντικό ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας στη φαρμακοβιομηχανία.
Κύριο μέλημα του EMA είναι να εγκρίνει γρήγορα την κυκλοφορία των νέων φαρμάκων και θεραπειών στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ο οργανισμός απασχολεί 900 εργαζομένους που θα ακολουθήσουν στην πλειοψηφία τους μαζί με τις οικογένειές τους τη μεταφορά της έδρας του, συνεδριάζει 565 φορές το χρόνο και οι διανυκτερεύσεις των επαγγελματιών υγείας και εργαζομένων στην φαρμακοβιομηχανία που θα ταξιδέψουν στη χώρα μας εκτιμώνται σε πάνω από 65.000.
Η μεταφορά του στην Ελλάδα θα βοηθήσει στην αλλαγή της κατεύθυνσης και την επίτευξη θετικού πρόσημου για την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Και αυτό γιατί θα σημάνει σημαντική αύξηση στην οικονομία, στην τοπική απασχόληση, στην ανάπτυξη και τον τουρισμό της χώρας μας, αλλά και θα αξιοποιήσει το σπουδαίο επιστημονικό της δυναμικό, που δυστυχώς σήμερα αναζητεί στο εξωτερικό το μέλλον του, μετατρέποντας το “brain drain” σε “brain gain”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης