Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση της Κύπρου στις νέες προκλήσεις Cavusoglu για το φυσικό αέριο της Μεγαλονήσου

Απάντηση της Κύπρου στις νέες προκλήσεις Cavusoglu για το φυσικό αέριο της Μεγαλονήσου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου τόνισε, ότι την καλύτερη απάντηση στην Τουρκία δίνει η ανάληψη των ερευνών και της ανάπτυξης των κοιτασμάτων από ενεργειακούς κολοσσούς
Η επιτυχής ολοκλήρωση του γ΄ γύρου αδειοδότησης και οι υπογραφές της Κυπριακής Δημοκρατίας με τους ενεργειακούς κολοσσούς, αποτελούν την κατάλληλη απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για «βήματα της Τουρκίας» στην Κυπριακή ΑΟΖ, δηλώνει η Κυπριακή κυβέρνηση, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Σημερινή».
Ο Mevlut Cavusoglu εμφανίσθηκε ενοχλημένος χθες για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου, ισχυριζόμενος πως η χώρα του καταβάλλει μια ειλικρινή προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά δεν βλέπει κάτι αντίστοιχο από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ιδιαίτερα τώρα μέσα στην προεκλογική περίοδο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης κληθείς από την εφημερίδα να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές, τις συνέδεσε με το επερχόμενο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (16/4) στην Τουρκία, τονίζοντας πως οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζονται κανονικά.
«Αναγνωρίζουμε την ανάγκη του Erdogan να εξασφαλίσει τις ψήφους των εθνικιστών μέσω των απαράδεκτων αυτών δηλώσεων.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις κινήσεις μας», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Τόνισε δε, ότι «απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς είναι ο επιτυχημένος τρίτος γύρος αδειοδοτήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ και οι πρόσφατες υπογραφές με τους ενεργειακούς κολοσσούς».
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι δηλώσεις αυτές του Cavusoglu έγιναν λίγες ημέρες μετά τις απειλές του κατοχικού ηγέτη Mustafa Akinci, για το ενδεχόμενο πρόκλησης έντασης στην ΑΟΖ τον Ιούλιο.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης