Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Επιστροφή στο πλεόνασμα για το εμπορικό ισοζύγιο τον Φεβρουάριο 2017 - Στα 17,8 δισ. ευρώ

Ευρωζώνη: Επιστροφή στο πλεόνασμα για το εμπορικό ισοζύγιο τον Φεβρουάριο 2017 - Στα 17,8 δισ. ευρώ
Τα εν λόγω στοιχεία της Eurostat ενισχύουν την ελπίδα της αγοράς για μία επιταχυνόμενη ανάκαμψη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους
Επιστροφή στο πλεόνασμα κατέγραψε το εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου για τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (19/4) στοιχεία της Eurostat, μετά το σημαντικό έλλειμμα που καταγράφηκε κατά την ένερξη του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα, η Eurostat ανέφερε ότι οι 19 χώρες που χρησιμοποιούν τον ευρώ εξήγαγαν αγαθά συνολικής αξίας 170,3 δισ. ευρώ στις υπόλοιπες χώρες, την ίδια στιγμή που τα εμπορεύματα εισαγωγής αποτιμώντα στα 152,6 δισ. ευρώ.
Κατ' επέκταση, το εμπορικό πλεόνασμα στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στα 17,8 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος ύψους 600 εκατ. ευρώ που είχε καταγραφεί κατά τον Ιανουάριο του 2017, γεγονός που είχε αποτελέσει χαμηλό τριών ετών.
Παράλληλα, τα εν λόγω στοιχεία της Eurostat ενισχύουν την ελπίδα της αγοράς για μία επιταχυνόμενη ανάκαμψη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Σημειώνεται ότι, συγκριτικά με τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οι εξαγωγές των χωρών της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά +0,4%, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές κατέγραψαν αξιοσημείωτη πτώση της τάξεως του -1,7%.
Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat έρχονται να προστεθούν σε μία μικτή εικόνα για την οικονομία της περιοχής, καθώς η ανάπτυξη επιταχύνεται, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, να δηλώνει αισιόδοξος ότι η ανάκαμψη επιτυγχάνεται με σταθερά βήματα.
Ωστόσο, ορισμένα δεδομένα έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής λιγότερο θετικά, καθώς πέραν του εμπορικού ελλείμματος που είχε καταγραφεί τον περασμένο Ιανουάριο, πτωτικά κινήθηκε επίσης και η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης για τον Φεβρουάριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης