Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η Ευρώπη κινδυνεύει να αποκοπεί από τις ρίζες της και να χάσει τον τελικό προορισμό της

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η Ευρώπη κινδυνεύει να αποκοπεί από τις ρίζες της και να χάσει τον τελικό προορισμό της
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινίασε  το «Κέντρο Πολιτισμού και Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης», στην Δίβρη
Η Ευρώπη «δεν κινδυνεύει τόσο πολύ από οικονομική παρακμή - το δρόμο μπορούμε να τον βρούμε εύκολα - αλλά κινδυνεύει να αποκοπεί από τις ρίζες της και να χάσει τον τελικό προορισμό της, ο οποίος δεν ανήκει μόνο στην Ευρώπη, αλλά είναι πανανθρώπινος», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας το «Κέντρο Πολιτισμού και Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης», στην Δίβρη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Σημείωσε δε, πως «ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας, ακόμα και όταν χειμάζεται ο λαός μας, ακόμα και όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα επιβίωσης, όταν είναι να κάνουμε με την υπεράσπιση της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις, τα δίνουμε όλα» « όχι μόνο γιατί είμαστε Έλληνες και υπερασπιζόμαστε τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας, αλλά γιατί αυτή η ιστορία και αυτός ο πολιτισμός δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά είναι ένας πολιτισμός που ανήκει στον κόσμο, στην Δύση και στην Ευρώπη».
Μιλώντας για το «Κέντρο Πολιτισμού και Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης», το οποίο στεγάζεται στο αρχοντικό της οικογένειας Πετραλιά, ύστερα από την ευγενική απόφαση της τελευταίας να το παραχωρήσει στον Δήμο, ο κ. Παυλόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε πως το επιβλητικό αρχοντικό της οικογένειας Πετραλιά βρίσκει πλέον τον σύγχρονο προορισμό του, ο οποίος συνίσταται στην εξυπηρέτηση δύο σημαντικών σκοπών.
Όπως είπε, «αφενός να υπενθυμίζει αλλά και να διδάσκει, ιδίως στις νεότερες γενιές, την τεράστια, και γι’ αυτό εμβληματική, προσφορά της Δίβρης στην Εθνική μας Πορεία.
Τα κειμήλια της οικογένειας Πετραλιά μυούν τον επισκέπτη στην απαστράπτουσα ιστορία αυτού του τόπου.
Και, αφετέρου, να συμβάλλει στην ενημέρωση όλων μας για τον μοναδικής σπανιότητας και ομορφιάς φυσικό πλούτο της περιοχής».
«Δεδομένου ότι το φυσικό περιβάλλον δεν μας ανήκει και γι’ αυτό πρέπει να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές όπως ταιριάζει στον προορισμό του, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας την σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης που θα προσφέρει το Κέντρο, το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.
Ακόμη, ευχήθηκε καλό ξεκίνημα της λειτουργίας του και διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθεί πάντοτε με ενδιαφέρον όλες τις δραστηριότητες που θα αναπτύξει στο μέλλον προς επίτευξη των σκοπών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης