Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brookings: Οι Γάλλοι έδωσαν μια ευκαιρία στην ΕΕ - Δύσκολο το έργο της Le Pen στον β' γύρο των εκλογών

Brookings: Οι Γάλλοι έδωσαν μια ευκαιρία στην ΕΕ - Δύσκολο το έργο της Le Pen στον β' γύρο των εκλογών
«Οι Γάλλοι δεν θέλουν να ρισκάρουν το μέλλον της χώρας τους» επισημαίνει αναλυτής του Brookings Institution
Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, σύμφωνα με το οποίο στον δεύτερο γύρο περνάνε Emmanuel Macron και Marine Le Pen, καθησύχασε τους αναλυτές.
Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία έδειξε ότι η χώρα δίνει στο πρότζεκτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια ευκαιρία, δήλωσε στο CNBC ο Philippe Le Corre του Brookings Institution.
Όπως είπε, προέκυψε ότι οι Γάλλοι δεν θέλουν να ρισκάρουν το μέλλον της χώρας τους και να ανοίξουν τον δρόμο στην αντι-παγκοσμιοποίηση και στην έξοδο από το ευρώ.
«Η πλειοψηφία των νέων επαγγελματιών και των αστών ψηφοφόρων αποφάσισαν να δώσουν μια ευκαιρία στην Ευρώπη και στο ευρωπαϊκό σχέδιο ειδικότερα, αντί να δώσουν την ευκαιρία σε έναν οπισθοδρομικό υποψήφιο ο οποίος θα μπορούσε να κλείσει τα σύνορα και να οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Le Corre δήλωσε ότι το γεγονός ότι τα υπόλοιπα κόμματα εξέφρασαν την υποστήριξη τους στον Macron, κάνει πιο δύσκολο το έργο της Le Pen στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου.
«Οι δημοκράτες, η κεντροδεξιά, η κεντροαριστερά θα ψηφίσουν όλοι υπέρ του Macron.
Θα πάνε να ψηφίσουν γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν και να δουν τη χώρα τους να κάνει βήματα προς τα πίσω και να γυρίσει την πλάτη στην παγκοσμιοποίηση και στην ΕΕ» είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης