Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brown Brothers Harriman: Το πολιτικό δράμα στις ΗΠΑ θα ενταθεί - Αμφίβολο αν εφαρμοστεί η ατζέντα Trump

Brown Brothers Harriman: Το πολιτικό δράμα στις ΗΠΑ θα ενταθεί - Αμφίβολο αν εφαρμοστεί η ατζέντα Trump
«Ο Trump, όπως και ο Obama, ήταν καλός στις 100 πρώτες ημέρες του στο Λευκό Οίκο»...
Σε μία όχι και τόσο αισιόδοξη πρόβλεψη για τις Ηνωμένες Πολιτείες προχωρά η Brown Brothers Harriman, καθώς αναμένει το «πολιτικό δράμα» και η αβεβαιότητα να συνεχιστούν, ελέω των πρωτοβουλιών του Προέδρου Donald Trump.
Όπως τονίζει, υπάρχουν τρία ζητήματα, με το σημαντικότερο να είναι η τρέχουσα εξουσιοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό, η οποία λήγει στις 28 Απριλίου 2017.
Σε ό,τι αφορά στα άλλα δύο, το ένα είναι η μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, μέσω κατάργησης του «Obamacare», και η πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση.
Η BBH τονίζει ότι το σχετικό χρονοδιάγραμμα στις δύο περιπτώσεις, δεν είναι τόσο πιεστικό, επισημαίνοντας ωστόσο ότι εν τέλει δεν θα επιτευχθεί η κατάργηση του προγράμματος κοινωνικής ασφάλισης Affordable Care Act.
Επισημαίνεται πως την τρέχουσα εβδομάδα, μετά την Τετάρτη, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έχει προαναγγείλει την ανακοίνωση των βασικών σημείων της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Βέβαια, η εφαρμογή αναμένεται, το ελάχιστο, μετά το καλοκαίρι του 2017…
«Ο Trump, όπως και ο Obama, ήταν καλός στις 100 πρώτες ημέρες του στο Λευκό Οίκο.
Το ζήτημα όμως είναι όμως οι πρώτες 1000 ημέρες…
Το σημαντικό πλέον είναι ότι οι επενδυτές αντιλαμβάνονται πως η οικονομική ατζέντα, με την οποία εξελέγη ο Trump, ίσως δεν μπορεί να εφαρμοστεί», σχολιάζει η Brown Brothers Harriman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης