Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: Η ΕΚΤ θα τηρήσει στάση αναμονής στη συνεδρίαση της Πέμπτης (27/4)

Standard Chartered: Η ΕΚΤ θα τηρήσει στάση αναμονής στη συνεδρίαση της Πέμπτης (27/4)
Σύμφωνα με τους αναλυτές, αλλαγές στη ρητορική του Mario Draghi αναμένονται από τον Ιούνιο του 2017
Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει η ΕΚΤ τόσο τα επιτόκια όσο και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 27 Απριλίου 2017, σύμφωνα με ανάλυση της Standard Chartered.
«Επίσης περιμένουν ότι η καθοδήγηση -ότι το QE θα συνεχιστεί με τον τρέχοντα ρυθμό, τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2017- θα παραμείνει αμετάβλητη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα διατηρήσει πιθανώς τις βασικές φράσει στο Δελτίο Τύπου, λέγοντας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν «στα παρόντα ή χαμηλότερα επίπεδα για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα και αρκετά πέρα από τον ορίζοντα των καθαρών αγορών assets» και ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία παραμένουν καθοδικοί.
Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, οποιοδήποτε «μαλάκωμα» αυτών των δηλώσεων θα μπορούσε να σημάνει την αλλαγή πολιτικής νωρίτερα.
«Το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο τρίμηνα και οι αγορές έχουν αρχίσει να σκάφτονται πότε η ΕΚΤ θα αρχίσει να μιλάει για τη στρατηγική τερματισμού της ποσοτικής χαλάρωσης.
Ωστόσο, οι υποκείμενες πιέσεις στον πληθωρισμό είναι χαμηλές και οι κίνδυνοι παραμένουν.
Πολλά πολιτικά και γεωπολιτικά γεγονότα θα μπορούσαν να επαναφέρουν ένα risk off περιβάλλον» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση και αναφέρεται στις γαλλικές εκλογές.
Σύμφωνα με τη Standard Chartered, αυτό το σκηνικό δημιούργησε μια πρόκληση για την ΕΚΤ σχετικά με το πως θα επικοινωνήσει ότι το οικονομικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί χωρίς να δημιουργήσει προσδοκίες για αυστηρότερη νομισματική πολιτική που θα επηρεάσουν αρνητικά τις ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες.
Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αλλαγές στη δήλωση του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, αναμένονται τον Ιούνιο του 2017 και η προοπτική του tapering (μείωση του QE) το 2017, εφόσον η ανάπτυξη παραμείνει έντονη και οι πολιτικοί κίνδυνοι στη Γαλλία εξασθενίσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης