Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίθετος ο Μητσοτάκης στην αναθεώρηση των άρθρων του Συντάγματος για τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας

Αντίθετος ο Μητσοτάκης στην αναθεώρηση των άρθρων του Συντάγματος για τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας
«Mια ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος ή του Προοιμίου του Συντάγματος, δεν θα πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό»
Την αντίθεσή του στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος, που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του σήμερα (25/4/2017) με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
«Ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης, η ΝΔ δεν κρίνει αναγκαία και δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας.
Η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν απόλυτη κατοχύρωση.
Ως εκ τούτου, μια ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος ή του Προοιμίου του Συντάγματος, δεν θα πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επισήμανε δε ότι «στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου, η Ελλάδα βρήκε στήριγμα στην Εκκλησία.
Η Εκκλησία δεν εκπλήρωσε μόνο τον πνευματικό της ρόλο, αλλά επαναβεβαίωσε και την κύρια κοινωνική αποστολή της».
 Στο λόγο αυτό απέδωσε την ερμηνεία του λόγου του, με αναφορά στην προσφορά της Εκκλησίας:
«Δεκάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται κάθε μέρα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και από όλες τις μητροπόλεις της Εκκλησίας μας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Χιλιάδες δέματα αγάπης με όλα τα απαραίτητα φθάνουν κάθε μήνα στα σπίτια χιλιάδων οικογενειών.
Εκατοντάδες ιδρύματα και αναρίθμητες φιλανθρωπικές και κοινωνικές οργανώσεις της Εκκλησίας απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, χωρίς διακρίσεις.
Συχνά, χωρίς κρατική βοήθεια, αλλά και με εξειδικευμένο και αφοσιωμένο προσωπικό σε όλη τη χώρα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε τη συνεργασία όλων των πολιτικών για το καλό του λαού.
«Οι σκέψεις σας να γίνουν κτήμα και των άλλων πολιτικών χώρων και να ακολουθήσουν οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων», ενώ επισήμανε ότι «η Εκκλησία δεν αναγκάζει κανέναν να την ακολουθήσει», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.  
 «Δεν υπάρχει κανένας θεσμός που να μη φορολογείται όπως φορολογείται η Εκκλησία.
Η Εκκλησία δεν φορολογείται μόνο στον λειτουργικό χώρο.
Ό,τι άλλο φορολογείται τεράστια», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος αναφορικά με τη φορολογία της Εκκλησίας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Αποστολής» με τη σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη και τη συνοδεία της τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως και του διευθυντή του γραφείου Τύπου, Μακάριου Λαζαρίδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης